Friday, February 13, 2009

Kenapa Saya Menetap Di Kuala Selangor?

Aku bosan gile dah nak jawap soklan ni...

So, skang aku nak jawap segala persoalan2 yang bersawang kat kepala otak kawan2 aku...Memang la campus aku tu korang cakap jauh gila dari umah aku. Tapi aku belum gila lagi okeh? Nih bace cepat list sebab-musabab kenape aku stay sini dengan Kak Syima!

  1. Mengingatkan kenangan silam mase aku form 1 sampai form 3 dulu...Jauh segini la aku ulang-alik pegi skolah...Ye laa...Duduk ostel tak sampai 3 hari dah kene tendang kuar...Apehal?
  2. Aku dengan ostel memang tak brape ngam sebab aku suka langgar peraturan.
  3. Aku memang suka jalan jejauh.
  4. Bleh buat muke kesian kat lecturer bile cakap aku takleh datang kelas sebab transport takdak.
  5. Ada alasan untuk aku mintak moto kat bapak aku...Hahaha!!!
  6. Aku suka naik bas.
  7. Umah kat Kuala Selangor ni masih lagi murah...Aku duduk ngan Kak Syima pun bleh tahan la murah...Murah la untuk umah fully furnished camni...
  8. Aku tak suka duduk ramai2 dalam satu umah...Kat kampung belakang campus kene stay ramai2 kalo nak sewa umah kurang...Gile ape umah kecik nak suh aku duduk beramai2 untuk satu semester...Mau meroyan aku walaupun baru 2 minit tinggal situ...
  9. Aku suka jogging pagi2 bile bas sampai lambat sikit dalam campus...Jadi ada alasan untuk aku lari2 sampai ke kelas...Bagus untuk kesihatan!
  10. Aku sayang fakulti...Sebab gap kelas 4-5 jam pun aku sanggup lepak2 kat fakulti tu walaupun orang cakap bosan nak mampos. Nak bosan ape...WiFi ader...Gune je la!
  11. Kat sini seminggu 2x aku boleh telan yong tau foo...Agak murah la pasal aku beli selalu 7 hengget pun aku masih boleh makan share2 dengan Kak Syima...
  12. KFC dekat je ngan umah aku...Yang terbaru...Tesco pun bakal dekat dengan umah aku.
  13. Aku masih lagi suka makan bihun tomyam kat Restoran Fazillah. Kat sini je wujud bihun tomyam yang sangat kick!
  14. Kat sini aku boleh gaduh dengan beruk2 dan lotong2 kat Bukit Malawati sana. Kalo aku duduk kampung belakang campus...Ade aku boleh gaduh ngan natang2 ni? Silap2 haribulan aku kene gigit dengan anjing liar.
  15. Aku gembira tinggal kat sini...Tak caya bleh tanye Kak Syima...Kan akak,kan?
Nah...Untuk tatapan korang...

















Hahaha...Sori la Kak Syima...Saye upload gambar lama2 jek...Tapi umah kite memang maintain camnikan?

Nota untuk kawan2 aku yang suuuuuuka sangat tanya aku kenapa aku tinggal jejauh nih...
  1. Sile tatap gambar ni puas2. Bleh click untuk gambar lebih besar dan jelas.
  2. Dah korang tatap gambar nih...So, aku nak demand kat korang umah camni lengkap kat kampung belakang sana tu...Dengan harga bawah RM200 serta aku tak perlu tinggal dengan 8-10 orang housemates untuk tampung belanja bayar sewa umah.


KORANG BOLEH CARIKAN TAK?


Post a Comment