Tuesday, February 3, 2009

Jawapan Uji Minda

Haa...Mesti ader yang ternanti2 jawapan uji minda yang lepas, kan? Alaaa...Kalo korang tak nantikan pun...Buat2 la teruja sikit untuk amik hati aku...Sedih tau hati ai kalo takde orang amik peduli ni...Sob! Sob!

Hahaha!! Sudah2x!! Meh kite tengok ape jawapannye...

Soklan no.1 : Aku berdiri di mana untuk snap gambar ini?

Jawapannye : Aku duduk kat depan laa...Itu kamera aku main tangkap secara rambang...Tu pasal gambar nampak cam gegar2 sikit...Tambah plak bas tu tengah lalu kat jalan yang tak brape nak siap tu...Driver plak sibuk gayut phone...Huhuhu...


Soklan ke-2 : Di manakah konduktor bas?

Jawapannye...Sila tengok gambar kat bawah ni...



Soklan ke-3 : Berapakah kelajuan bas yang dibawa oleh driver bas?

Jawapannye : Slow nak mati...Aku siap buleh tengok panel meter kelajuan tuh...Tapi hampeh...Dari campus sampai ke pekan, meter menunjukkan 0 km/j...Haha!! Tapi aku yakin driver bas tu bawak dalam 20-40 km/j sebab risau aku jatuh tergolek kat tangga...Caring siot...Terharu ai...Haha!!


Soklan ke-4 : Apakah status manusia2 dalam bas ini? (maksud aku dorang ni student ke atau campo ngan orang luar sama...Bukan status single atau married tu...)

Jawapannye : Hehe...Mesti ramai je bleh jawab kan? Betulll...Sume tu student...Bas tu baru je kuar campus...Hehe...


Soklan ke-5 : Siapa yang kene jaga beg2 balik kampung yang diletakkan di hadapan dashboard bas?

Jawapannye : Dah aku duduk depan...Tentu2 aku yang kene guard beg2 tu sume...Waaa!!! Tu pasal la driver tu caring sangat takut aku jatuh tergolek untuk menyelamatkan beg2 besar2 tuh...Aku pun heran...Dorang ni nak balik 5 hari je ke...Atau nak balik 3 bulan?

1 comment:

Suka Bebel said...

terkenang zaman belum berpengangkutan sendiri zaman blaja dulu, berhimpit dalam bas yang penuh dengan awek awek dan aku sering jadi mangsa kena berdiri kat tangga.hero la katakan.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...