Monday, November 17, 2008

Layankan Saje...

Huh!! Tadi aku layan 2 movie skaligus kat tv...Ye lah...Ader estro...Ekekeke!! Slumberlantong la layan muviee nih...Walaupun sume muvie nih muvie lama...

Citer pertama: The Nanny`s Diaries (2007)

Sangat la best citer ni...Hehehe...Pasal Annie Braddock yang sangat blur ngan future dier lepas grad, tapi pastu dier jadik nanny kepade budak cute yang bername Grayer selepas insiden dier selamatkan budak tuh dan mak budak tu, Mrs.X telah salah dengar name dier...Hape ke pekak...Dier cakap name dier Annie, tapi orang tua tu dengar 'nanny'. Sangat takley blah hokee!!Akhirnye dier amik keputusan keje je ngan dorang dan terpakse tipu mak dier sendiri cakap dier keje kat bank.Kene buli ngan majikan yang obses gile babi ngan persatuan2 yang entah apapa je. Pastu jatuh chenta ngan penjage lift apartment tuh...Aku terpakse confess yang dey all berdua sangat la hawttt!! Last2 dier kene buang keje sebab Mrs. X tu discover dier date ngan Incik Jage Lif itu... Tapi takpe, at least dier merdeka dan berjaye menyedarkan Mrs.X tu tentang kepentingan berade disamping anak sendiri...Moral of the story...Grad hebat camne pun, kalo blur ngan future+takde planning mase depan tak gune jugak...

Citer kedua: The Letter Of Death (2006)

Citer ni pasal citer hantu...Sari ngan Nattaya nih cube nak cari punce kematian geng2 kelas dier. Dorang discover mende nih punce dari 'kawan baik' Sari ni dulu... Sorang budak yang lurus bendul jugak laa...Dier dendam sebab bagi dier, sebab classmates dier laa...Mase depan dier jadik ntah apapa...Dier kene tolong pakcik dier langsaikan hutang hospital laa...Pakcik dier tensen gile, pastu bunuh diri...Dier pun tensen gak, pastu bunuh diri...Tapi dier wat surat suh teka ape nama penuh dier...Maybe kalo dapat teka dorang selamat kot...Entah la!! At the end, walaupun Sari ni baik ngan dier, tapi Sari jugak la ala2 membe yang backstabber...Dier dapat cari nama penuh antu tu pun tak gune sebab last2 dier pun mati sebab bunuh diri jugak...Motif citer ni adalah dendam...


Satu je aku confuse ngan citer2 hantu yang dikuarkan oleh sume produser filem sepelusuk dunia...Tader satu pun citer hantu yang buat aku rase takut tahap gampang...Rase sedih ngan terluka lagi ade laa...So, kesimpulan kat sini, jangan takut bile tengok citer hantu...Sume citer hantu tuh sad ending, serta banyak berunsurkan dendam...Takleh ke kiter bermaaf-maafan jek? Biar mati dengan tenang?Tapi, kiter kene hayati betul2 citer2 hantu tu supaye ape yang dah jadik dalam citer tu kiter takkan repeat balik dalam life kiter supaye kiter pun tak jadik hantu seperti dalam citer tuh...Hahaha...Citer hantu yang lain sikit dari yang banyak2 citer penah aku tengok ni pun maybe Casper je la kot...Dier hantu yang friendly...
Post a Comment