Friday, July 29, 2011

Kenapa Orang Susah Nak Caya Ha??

Aku sikit pelik dengan orang sekitar aku. Kenapa payah betul nak percaya kalo aku cakap aku single? Aku  tak puas hati betul kalo aku sendiri dah mengaku tapi tukang tanya tu provoke lebih-lebih. Tau tak sebenarnye kalo ikutkan hati aku tak kuasa lah nak bertata-susila sangat dengan orang yang jenis lebih-lebih cakap aku tipu. Eh, ko tak caye blah la. Nak aku sepak laju-laju ke hapa?

Aku memang demand. Haha. Ini kisah benar.

Aku sangat demand untuk orang paham aku dari aku paham orang. Sebab aku memang senang boleh je masuk ngan mana-mana geng pon. Boleh adapt ah kan...

Tak caya bleh contact ex-ex aku yang aku pon tak sure kat mana tah dorang semua tu tanya apa sebab dorang clash ngan aku. Mesti dorang cakap aku demand dan tak peduli sangat. Hoho. Sangat betul. Dah clash kot baru aku emo. Itu pon tahan la emo seminggu. Pastu aku teruskan penghidupan seperti biasa seperti takde apape pernah berlaku dalam hidup.

Susah beb nak cari orang yang bley tahan dengan perangai aku.

Rasanya takde. Serius takde. Haha.

Sebab actually aku tak minat sangat kapel-kapel. Sejak dulu lagi. Maklum ah... Cara aku membesar banyak dipengaruhi oleh abang aku. Percaya atau tak, apa abang aku minat, semua turun kat aku skang. Sampai aku rasa kadang-kadang dia bukan sedar pon aku pompuan. So, kurang sangat-sangat ah pengaruh unsur-unsur pompuan dalam diri.

So, masa kapel dulu-dulu, kalo ex aku buat tak peduli kat aku, aku 10 kali tak peduli kat dia. Ada macam takde ah orang cakap. Nak kuar dating? Sebulan sekali pon payah. Sebab aku yang tak suka kuar. Eh, ok apa aku tak suka kuar berdua-duaan. Walaupon tak la bosan sangat sebab ade ah jugak rase nak spent masa sesama tu kan... Tapi pada aku membazir ah. Baik dia kumpul duit untuk mase depan kitorang je. Takde ah gadoh tak ketahuan hala tak pandai nak manage duit sebelom kawen segala... Tuduh awek perabis duit ah... Hantaran patut kurang ah sebab dah banyak spent duit ngan awek dulu. Bodo je. Keje sia-sia.

Tapi malangnye zaman-zaman tu aku je pikir macam tu. Ex aku takde plak camtu. Pada dia, enjoy je ah macam kawan-kawan lain. Dasar suka ikut kawan-kawan. Aku pantang ikut-ikut nih. Aku suka jadi rebel. Lain dari orang lain. Bila lain dari orang lain, orang cepat recognize aku. Bukan setakat recognize saiz badan yang tak berapa nak tinggi ni je. Tapi recognize kebolehan aku. Sampai sekarang memang aku lain dari yang lain.

Pastu aku sangaaaaatttt laaa susahhhh nak contact call/sms sepanjang masa dengan boifren aku time-time konon kapel dulu. Biasanya dorang ah selalu contact aku. Tu pon medium berbayar. Aku suka lagi guna medium percuma. Macam YM, skype... Tapi apa ke malang, ada boifren dulu-dulu stok suka sangat bergayut phone la... SMS tak kira masa laa... Rimas tau rimas. Lagipon ko sape nak tau pasal aku kan...

Arwah pon tak penah kisah aku nak buat apa ke apa... Ini plak manusia takde kaitan hidup atau mati ngan aku... Oh pelisss... Lain la kalo dah btol jadik suami aku, baru ah aku respect sikit. Time-time macam tu lantak la aku respect macam kawan-kawan biasa je ah. Aku pon ade gak kawan-kawan lain untuk dihabeskan masa bersama-sama. Pe kejadah aku nak buang kawan-kawan yang aku dah kenal lama dari kapel aku tuh kan... So far aku takde ah rugi sangat sebab kalo aku senyap tu, tau-tau je phone aku dah bertopap. Haha. Mintak ganti balik, aku sepak laju-laju. Aku tak mintak pon dier kasik. Mintak balik? Buruk siku.

Then apa yang aku demand?

Aku cuma demand dorang paham sikit habit aku.

#1. Aku dengan kucing tak jauh beza. Pantang ada masa lapang je mesti tido. Sampai mata ala-ala lebam panda pon takde nak kisah. Janji tido tu penting. Bukan tak pernah aku tido sehari-suntuk lebih-lebih lagi kalo keuzuran. Memang belasah tido je ah keje aku. Aku takkan curang ah. Kuar ngan mana-mana laki ke... Memang aku jenis tak bape suke kuar... Kejadahnye aku nak kuar ngan orang lain. Lain laa kalo kuar makan ke... Ahahaha. Aku punya obses dengan tido sampai dulu budak-budak bilik aku dah siap panggil budak bilik sebelah semua pakat-pakat baca Yaasin ramai-ramai semata-mata nak suruh aku bangun study. Dah la aku tak suka study-study ni.

#2. Aku gile moto. Siyes kat Penang ni aku tatau nak caye kat sape, kedai mana untuk aku antar servis moto aku tetiap bulan sambil blaja-blaja sendiri-sendiri pasal moto. Kat Kuala Selangor dulu siap ade personal mekanik lagi. Memang dia tumpu kat moto aku je. Berbayar okeh. Tapi ikut apa yang dier modified ah. Sekarang? Sedih aku tengok si Jonny tu. Macam terbiar sikit. Bawak laju pon da macam tak sedap sangat. Kalo duduk ngan aku cerita pasal moto sampai terbabas 2-3 hari tak tido pon aku takde hal. Pasal moto gak aku sangat la suka speeding. Tiap-tiap pagi pegi keje tu, setakat 100km/j tu benda biasa je. Blom lagi campo skill-skill menyelit-nyelit celah-celah keta, lori, bas lagi tu...

#3. Gadget pon aku suke gak. Suka amik tau je lah. Nak kumpul? Tunggu aku abes bayar PTPTpu yang ntah bile bleh setel tuh. Ajak cerita-cerita pasal tu pon ok jugak. Tapi tak ah setegar aku ngan moto. Hoho.

#4. Bola. Oh bende ni sejak azali lagi aku memang fanatik. Hahaha. Cuma skang je makin ketara semenjak #harimaumalaya nampak taring. Dulu aku buat tak kisah sangat pasal ni... Time worldcup je aku sibuk-sibuk. Pasal bola ni aku serius minat strategi pasukan, taktikal... Bukan nak usya player hensem. Nama player pon bukan aku ingat sangat. Alangkan nama sedara-sedara sendiri pon ada aku lupa. Inikan pulak nak ingat nama orang luar tah sapa-sapa. Lain ah kalo player tu jenis outstanding. Ada la jugak nak aku ingat nama dia. Masa musim worldcup, orang lain sokong team hebat-hebat, aku stick dengan German je selagi Klose main dalam team tu. Walaupon tak penah champion, tapi dorang konsisten. Haha. Dalam ramai-ramai ex aku, macam sorang-dua je layan bola. Lain-lain tu rasanya renang berirama dorang suka la kot.

#5. Say no to dating. Haha. Aku tak suka buang masa kat luar. Lain la kalo ajak aku berbasikal ke... Jogging ke... Mancing ke... Memang ah aku ok je... Kalo setakat ajak kuar nak menternak lemak makan fast food pastu tengok wayang, pastu komplen suruh aku kurus.... Memang alamatnye menempah pelempang jepun dari aku ah kan... Sapa yang galak sangat ajak menternak lemak tuh? Cakap! Cakap! Pastu dah la seko-seko mampu makan fast food je konon nak nampak cool macam kapel lain. Pastu ada hati plak nak jumpa hari-hari. Kalo tak hari-hari, tetiap minggu. Pastu nak suruh kurus? Go to hell.

See? Tak banyak kan aku demand? Tapi ntah kenapa memang aku tak jumpe lagi ah manusia yang tak kisah pon bende-bende aku demand ni sambil berfikir kalo pas kawen memang aku maintain habit ni ke atau dah makin berkurang. Dah nama pon single, mesti la aku buat sesuka hati aku. Buat apa nak jaga hati orang kalo orang takde langsung nak jaga hati aku, ye tak?

Kah kah kah.

Motif aku buat post nih?

Ntah. Aku nak clarify aku memang tak minat pon bende-bende camni. Plus aku kalo bleh cari lelaki yang serba-serbi lebih dari aku sebab aku suka bertanya. Nak bukti aku suka bertanya? Takyah la. Manager aku pon pening tengok macam-macam benda aku tanya dekat support tu setiap kali nak buat keja. Dan aku suka share macam-macam yang aku tau. Tapi bukan gosip. Aku tak suka gosip. Sikit-sikit tu bleh ah...

Aku tak suka amik tau pasal personal. Aku suka sembang bende-bende general... Dari segi style plak aku prefer orang jenis sederhana... Tapi nampak smart. Bukan nerd, tapi at least kemas ahhh... Tak selekeh sangat... Dan mempunyai ciri kepimpinan yang mantap memandangkan dulu aku ni pon dalam golongan yang agak gila kuasa jugak dulu. After all macam skang nih lepas aku filter abes manusia yang aku penah kenal, penah tau... Last-last korang tau sape je menepati citarasa aku?

Manager aku.

Hahahahahaha...

Mati ah dier da 40 lebey kot. Kang mampos aku kene serang ngan wife ngan anak-anak dia.

Hahahahahaha............

6 comments:

Zulfikar Hazri said...

sebenarnya jauh dalam hati aku, aku suka single...

aku banyak perempuan minat ajak kapel.

tapi entah kenapa aku tak boleh life nak kapel2 ni, aku rasa kekok. aku rasa fake...

fake fake fake...

adakah aku mati pucuk.. tak pun...

tapi aku memang rimas dengan dunia kapel dating, komitmen semuaaaa..

itulah jawapannya kenapa aku selalu clash dan selalu stay single..

period!

Aslina said...

::Zulfikar Hazri::

#ehsamalah. hahahahaha...

tapi aku siap penah kuar statement kat depan membe2 pasal aku lesbian. memang berani mati jugak la.

ex2 aku pon ske tudoh aku lesbian. sebab aku lebey suke abeskan masa melepak dengan osmet. cam celake tak?

ururu said...

pergh! ciri2 wanita idaman aku tul perangai ko nih.. tapi aku demand lebih sket.. kene tinggi, curvy dan.. cantik.. lol!
x kisah la aku gemuk serta huduh pun. demand tetap demand. hahaha!

weh! zulfikar suke ekau tuh. lol! aku rase la. bukan nak malukan dia. nak tolong menyuarakan ape yg dia takut nak suarekan je. heheheh!

Aslina said...

::ururu::
sengal ah ko nih... perangai tahap jahanam cam aku pon bleh cakap idaman ke??? pompuan malaya lain seme sibuk2 pulaukan aku sebab perangai tak serupe pompuan... ko terbalik plak... ahahaha... nasib baek ah aku tak cukup kriteria. aku tak cukup tinggi. muahahahaa...

stendet ah sama2 membe mesti ah ada support2, suka2 nih... kalo tak suke tuh bukan membe laaa kann... dah tentu la musuh... wakakakaaa...

ururu said...

aku tak tau la pasal perangai ko.. tapi berdasarkan list yg ko tulis tuh.. ciri2 idaman la tuh.. heheh!

aku rase most laki nak pompuan yg ade ciri2 yg ko tulis tuh. tak suke dating and all. i mean.. 'lelaki matang' ar.. 'budak2' tau nak kapel jek manjang. sket2 nak dating.. sket2 nak call.. sket2 kene sebut 'i love u' 'i miss u' pejadah haram sume tuh.. fikiran kanak2 betul.

Aslina said...

Ururu~ so kLao camtu, aku da matang ah bab2 camni since umo aku awal 20an. cuma terbabas kapel dgn kanak2 je la dlu. haha. ni bkn reka2 pe yg aku tulis.mmg azali da gini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...