Sunday, July 10, 2011

Dating Dengan Abang Sendiri :D

Aaaaahahahaha... Tajuk macam loser. Tapi ni siyes harini sehari suntuk aku kuar ngan abang aku je. Sebab wife ngan anak-anak dia balik kampung, ada kenduri cukur jambul anak adik wife dier tu. Pastu dia ada event futsal plak, sebab tu abang aku tak ikut balik...

Kalo tinggal aku sorang-sorang kat umah bukan boleh caya... Silap-silap satu hari ada 24 jam nih, cuma tinggal 7-8 jam je waktu aku berjaga.

Lain-lain of course la diisi dengan hobi terhebat abad ini iaitu, TIDO.

Aku memang kaki tido yang tegar. Kalo boleh tido 24 jam, 24 jam tu la aku belasah tido. Tak peduli apa dah. Tapi sebab perut kena isi, kena solat, kena pegi kedai, kena sidai baju, kena mandi, kena tutup pagar, berak, so cukup la tu 7-8 jam untuk setel semua-semua tu kannnn....

Maka, beliau sejak semalam lagi dah tanya aku ade apape aktiviti tak untuk harini... Bila aku terkebil-kebil tengok dia sambil buat muka sadis yang takde sape ajak aku pegi mana-mana, jadi dia ajak la aku pegi event futsal dia. Tujuan utama opkos la untuk suruh aku jadi jurukamera peribadi dia kan... Hahaha... Bila lagi ye takkk...

Masalahnye aku bila sampai sana, orang lain sibuk bergambar pasukan dan gambar-gambar candid baju futsal sponsor, aku pulak sibuk kejar 2 ekor anak kucing yang comel. Aaaa... Teringat kat Bunbun dengan Oyen, anak Flora tu... Kucing 2 eko ni macam kembar. Tapi liar dan tak mesra alam sangat... Tak pernah mesra dengan orang kot. Tapi dorang saaaaangat comel!!!

Miaoooo~~!!

Event ni start pukul 8 pagi dan abes dalam pukul 1 tengah hari camtu laa... Jangan tanya la pasukan abang aku tu menang ke tidak... Haha... Wat sadis je jadi penyokong dia. Mujur la aku takde terlampau sangat siap nak buat-buat banner bagai... Hahah... Dorang nih asik kalah je... =..="

Tapi gaya main ala-ala pro la. Konon je laaaa......




Layan je 2 je gambar aku taruh. Gambar-gambar pon gune henset aku je. Sebab kamera abang aku problem dengan bateri. Tatau kenapa. Dah lama kot. Nak suruh tukar baru lettewww...

Lagi satu tujuan dia ajak aku sebab nak jumpekan aku (jumpekan???) dengan sorang membe sekampung aku yang macam dah lama gila tak jumpe. Kebetulan dorang keje satu kilang... Ala-ala jejak kesian aa nih. Tapi aku malas plak nak tangkap gamba aku ngan dier. Haha. Bukan sebab dier pompuan lahhh!!! Tapi sebab... Memang aku pon malas ah... Takde sebab. Haha. Lagipun dia busy la kan sebagai kapten salah satu pasukan pompuan yang bertanding... Tanak la kacau beliau bincangkan strategi dengan anak-anak buah kan lah sangat... :P

Dah habes event tu kan takkan nak terus balik melepak umah je kan... Bosan jugak jadinye... So, abang aku bagi cadangan pegi swimming kat PISA. Aku macaaammm... Erghhh... Nak pegi ke?? Dah la tengah lapar gila ni... Setakat pulun nasik lemak sebungkus je pagi tadi... Mana cukup kann... Tapi dah pikir bosan plak, maka aku on je...

Harini swimming kat PISA sangat la best. Macam hari berkenalan sedunia je aku rasa. Sebab ramai la plak ramah-ramah tegur aku dalam pool tu. Sorang pangkat akak, sorang lagi pangkat adik. Lain-lain tu biasa-biasa je sebab tak banyak sembang sangat. Cuma bila yang pangkat adik tu tego aku ah aku rasa macam biar betul budak ni....

Sebenarnye bukan pangkat adik pon laa... Macam pangkat anak buah aku je...

Kemain slambe lagi tego aku awal-awal tu...

"Nama ampa sapa? Nama kami Syazwani..."

"Nama kami Aslina..."

"Umok ampa berapa? Kami 6 tahun..."

Time ni aku dah tak tahan nak gelak dah... Tapi dalam air... Aku senyum je tak jawap...

"Awat ampa takmau jawap... Umok ampa berapa?? Sama ngan kakak kami ka??"

Masa ni dia siap tunjuk kakak dia yang aku rasa baru umo 12 tahun... Aku macam... Erghh... Biar betul budak ni dia nak samakan aku dengan kakak dia... Huhuhhh...

Kemain peramah lagi budak ni. Dah la comel macam Mia Sara tu... Pandai berenang lagi... Banyak bercakap... Aku rasa macam dalam rancangan Tom-Tom Bak sekejap... Hahahahah...

Aku balas ah...

"Kami dah 26 la sayang oiii... Hahahah..."

Dia blur-blur siap konon kira ngan jari lagi kan berapa banyak laa 26 tu... Yang orang lain sekitar-sekitar tu da senyum-senyum da tengok kami... Pastu ada geng budak-budak skolah rendah lain nak sembang ngan dia pon ingat aku kakak dia...

Budak ni kira dahsyat ah jugak... Anak buah aku yang darjah 2 pon tak berani pegi tempat yang aku lepak-lepak ni... Dalam lebih kurang 1.5m jugak laa... Tapi budak kecik ni slambe jeee... Adohaiii... Comel gileeee...

Oh ye adik-beradik dier seme terer berenang. Termasuk adik dier yang setahun lebih tu pon da pandai apung-apung diri dalam air. Tak ah macam Aiman haritu siap bergelut dengan air... Iskkk... Aku tanya Wani tu tak takut ke berenang kat tempat dalam camni... Dier jawap tak.... Siap main selam-selam lagi... Ok, aku kalah sikit main selam-selam ngan dia. Awal-awal je lah hoiii... Apa gila asik nak kalah ngan budak-budak jeee...Hahaha...

Lepas 2 jam lebih berendam dalam kolam tu... Orang pon macam makin ramai jee... Aku ngan abang aku pon blah ah... Da arr dengan lapar gile lagii... Mula-mula aku nak ajak dier makan satay kat Ah Basri tu... Tapi tutup plak... So, sep ah duit aku sebab kene ikut plan dia makan mekdi. Haha... Kalo satay tu aku ah blanje... Tapi da pegi mekdi... Aku pau dia GCB large. Hahah...

Aku rasa ni first time aku kuar ngan abang aku sehari suntuk kitorang 2 orang je... Kalo citer kat anak-anak dia ni confirm la dorang jeles sebab pegi berenang kat PISA tu ngan makan mekdi. Hahahh...

Ahhh... Pe salah kan kuar ngan abang sendiri dari kuar dating dengan boifren yang dah tentu-tentu la takde kene-mengena dalam hidup... Lagipon semalam sampai esok abang aku "membujang" sebab wife dia balik kampung... Hari wife dia balik kampung, dia keje... Harini ada futsal... Esok dier keje gak...

Takpe la, at least aku ada chance spend time ngan ahli kuarge sendiri. Nak-nak plak kan sementara tengah single lagi kan. Ah, macam la kalo aku ade boifren pon aku iye-iye nak kuar dating la segala... Dulu-dulu asik kene dump sebab pemalas yang amat nak kuar dating la punye pasal. Sanggup lagi kuar dengan kawan-kawan. Hahahahh... Lain la kalo dah kawen kot rajin la nak kuar sesame... Pffttt~~!!!

Next time yang tatau bila dia ajak pegi bowling plak. Tapi bowling kena ramai-ramai la. Takleh aa berdua je. Kang abes semua ke longkang.

Sila la jeles sebab aku ade abang yang tua 11 tahun dari aku tapi sporting macam rakan sebaya gini. Muahahahhaa...!!!

4 comments:

ASaDa RyutaRo said...

bagus jugak abang ko ajak kuar, kalau dibiar kat rumah, kang tido memanjang pulak kan. sekurang2nya, ada juga aktiviti..

aku rasa budak tu mesti aktif gile. 6 tahun tapi cara berkenalan dah macam budak besar. hahaha..

Aslina said...

::ASada RyutaRo::
budak tu memang jenis aktif abes ah... kalo baya2 dier yg lain semua main2 air kat tempat cetek je... dier kemain lagi siap terjun2 kat tempat dalam lagi...

mykhalis said...

ini kisah baby face ni.. wahaha..nape la tak taruk gambar? tapi budak umur 6 tahun tu cam kedah (juvana) berama ampa..hehe

Aslina said...

::khalis::
babyface ke bende... budak tu memang peramah... haha... eh tak la... penang pon camtu jugak... loghat utara kannn... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...