Monday, April 25, 2011

Weekend Yang Best :D

Selalu orang jengah blog ni balik-balik baca pasal pergolakan emosi jiwa kacau tuan punya blog je kan... Takde langsung cerita hepi-hepi apa lagi gambar sebab guna broadband yang speed dia kemain super kedekut kadang-kadang ni. Tak laju langsung. Nak upload gambar pun amik masa sebulan.

Ok, tipu. -.-"

Harini setelah beberapa lama kat Penang, baru ade peluang kuar dengan kawan baek sejak tadika yang bernama Iryani. Kemain la plan pegi piknik kan... Hehe... Hari Ahad je beliau available pun. Lagipun masing-masing tengah single. So, apa lagi... Tak kisah la kemana pun. Cuma bila piknik 2 orang ni agak tak bape best sebab rasa macam terpaksa menumpang kasih sayang pengunjung-pengunjung lain yang join berendam dekat kolam yang sama dengan anak-anak dorang.

Tapi bila pikir balik, nak ajak sapa lagi kan? Sape lagi kawan-kawan kitorang yang masih available nak join? Pfftt... Bunyi kawan-kawan tu macam ramai, padahal ada 2 orang je. Sorang je kat sini, sorang lagi dah transfer pegi Perak. -.-"

So, sebab connection internet macam baik dan mendengar kata waktu-waktu begini, maka dapat la aku upload gambar seketul-dua buat tatapan pengunjung sini. Sesekali feeling-feeling gadis-gadis camwhore apa salahnye ye tak? Dah lama dah blog ni asik cerita hal-hal rempit yang tak berapa nak membakar jiwa je. Sambil-sambil tu sape-sape yang single-single bleh laa contact-contact yang dalam gamba nih. Haha. 2-2 singgel dan ebelebel lagi. Wuakakakakaka :P



So, ni la destinasi pertama. Malas nak upload satu-satu maka aku letak je semua sekali harung. Yang speckie gelap tu la kawan baek aku. Hehe.

Kenapa aku tak pakai spek? Sebab masa pegi Shah Alam haritu dan merayau-rayau di Unisel dengan Fazar tu, dah abes bosan kitorang singgah Jusco Bukit Raja dan kebetulan lepas tengok citer Rio tu kat ground floor ada promotion pasal optical ni. Maka kami menyibuk-nyibuk la test mata masing-masing. Berkat makan lobak merah dengan gigih maka, penglihatan aku cuma sikit je rabun silau. Takyah buat spek pun. Terima kasih lobak. Jasamu dikenang. :D ----> Cerita ni tak penting.

Lepas berendam ala kadar sejak pukul 9.45 pagi sampai dekat pukul 12.30 tengah hari, ditambah plak dengan kehadiran geng-geng kamera mahal buat photoshoot kat situ telah sikit sebanyak mengundang rase tak best sebab dorang ni ramai sangat la semak lalu rasa macam nak aje tolak semorang dalam kolam tuh. Tapi kami baik kan maka, kami la yang blah... Ayat tanak kalah la kan baik... Padahal satu badan dah kecut sebab berendam je for the time being tu. Lepas tu berenang-renang ala-ala kadar je sikit-sikit. Janji dapat lepas gian dengan air sungai konon-konon yang dah agak hilang originality akibat pembaik-pulih dan naik taraf seiring dengan safety factor yang tinggi demi keselamatan pengunjung.


Taman Rama-Rama Pulau Pinang

So, next destination adalah Taman Rama-Rama... Konon nak mengimbau kenangan zaman tadika laa kan pegi rombongan ramai-ramai ke Taman Rama-Rama ni... Sempat laa tangkap gamba seketul dua... Konon nak masuk la... Sekali amik kau, enterance masuk je RM27 untuk dewasa. Mau tersedak. Lepas tu baca-baca lagi, ooo... Untuk rakyat Malaysia, kalo tunjuk mykad, dapat laa harge RM18 untuk dewasa. Hmm... Takpe laa... Lain kali je laaa... Sedehhh... Sebab dah pukul 1 lebih, kan, konon banyak lagi tempat nak pegi, kalo bayo RM18 masuk cuma 10 minit buat apa kan? Tengok wayang pun bayar RM12 je dapat duduk sejam lebih-lebih layan cerita. Huhu...

Sebab waktu zohor pun da masuk, maka tak lengah-lengah kami pun pegi la ke masjid terapung kat Penang ni... Jangan sangka Terengganu je ada masjid terapung ye... Penang pun ada tau? Dah la first time sampai sini. Bukan takde masjid-masjid sepanjang jalan ke masjid terapung ni... Tapi kitorang naaaaakkk sangat ke sini... Suasana masjid ni sangat laa best dan aku kemain lagi bangga sebab dapat tangkap gambar masjid ni dengan komposisi warna yang abes real la bak kata orang guna iPhone. Ye lahh... IPhone je la mampu compare. Nak compare dengan DSLR, apa la sangat kamera Nokia 5610 Xpressmusic yang berusia 3 tahun ni... *dengan nada rendah diri* Tapi tak nampak sangat terapungnye sebab aku tak pandai nak amik gamba. Huhuhh...

Santek tak? Santek tak? 

Nak balik umah terus pun macam bosan plak sebab kat umah aku takde sape-sape. Abang aku cakap semua pegi ikut tolong membe dia angkat barang nak pindah umah, so, teruskan je la merayau... Oleh sebab aku ni jakun sangat dengan Penang sebelah-sebelah Georgetown ni, maka cik kawan baik pun bawak laa berjalan-jalan tengok apape yang terbaru wujud di Penang ni. Adoiii... Dah banyak berubah jugak Georgetown ni sejak-sejak dapat title "Tapak warisan dunia". Dunia beb!! Dah la time dorang bagi title tu jatuh pade besdey aku. So, nanti tiap-tiap tahun Penang saje ye kawan-kawan, ulang suara PENANG SAJA cuti pada 7 Julai setiap tahun. Hah. Apa lagi. Besdey aku pun 7 Julai. Jangan lupa pos hadiah. Haha... :D

Harus laa letak gambar gini sempena feeling-feeling gadis di dalam blog. Hahaha

Tudung yang aku pakai tu bukan la nak ikut si Hana Tajima mahupun Yuna ke sape ke... Kalo dorang tengok pun sumpah nanges. Tudung ni bertemakan angin-sepoi-sepoi-bahasa-tapi-masih-cover-leher-mahupun-dada. Memang takde tutorial langsung pasal tudung ni. Belit ikut sedap hati dan perasaan je. Gaya ini diberi nama "Gaya emak saya ke kebun pada zaman muda-mudi" atau "gaya Ustaz Akhil Hayy" pun bleh. Tak kecik hati pun. 

Kitorang singgah dekat 1st Avenue Plaza yang baru bukak. Hehe. Tengok movie la apa lagi. Citer saiko plak tu. Roommate. Memang saiko. Nasib baik la selama aku stay asrama takde dapat roommate macam tu. Dah abes tengok wayang kitorang rase nak makan eskrim. Lalu beli la eskrim. Kemain romantik lagi share-share makan. Bahahaha... Tapi ada satu bende yang mendatangkan ke-bengang-an dekat resit aiskrim tu.

Teka apa dia? Kene perhati betul-betul baru nampak... Tapi takpa... Versi zoom in ada kat bawah. Tak puas hati jugak, bleh klik untuk pembesaran.


Nampak rupa je sedap, innocent, dan harga standard shopping mall biasa. Tapi ni kira macam ais kacang zaman moden laa... Takde sirap-sirap macam kat tepi jalan tu... Tapi siap boleh pilih ikut perasa kita nak. Cik kawan baik ni pilih banana awal-awalnye. Tapi pisang plak abes... Maka kami pilih peanut je...

Jeng jeng jeng... 

Ni la dia benda tak patut tu...



Hahahahaha....

Sapa la owner stall ni kejam kemain, kita dah beli aiskrim dia, dia cakap kita gila plak...

Hahahahahahaha........

5 comments:

mykhalis said...

semasa bujang ni la hepi2 dapat jalan kan? lamanya tak jalan ke penang..4 tahun dah nie..rama2 yg khalis tangkap gambar ari tue tak taula hidup ke tak..hahaha

Aslina said...

::khalis::
uishhh... panjang umo dorang tu, idup lagi tuuu...

meh laa penang... tapi jalan sendiri2 laa... tak layak jadik tourist guide. nanti asik sesat jalan je rugi... hahaha....

syufaa said...

ahahaha..seronok eh jalan2..hehe..

awat resit tu? hahaha! entah pape je dorg nihh.. =P

hamzah ian said...

baru sekalo p penang.. hehe

Aslina said...

::cufa::
jalan2 dan berendam... itu yg syiok tuh... hehehe...


::hamzah ian::
sekalo? sekali eh? ke sekilo? ehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...