Friday, April 22, 2011

Kita Berbeza...

Sebenarnye aku blom officially abes blajo.

Ntah ape bende ntah nak sangat aku pegi update-update ni. Layankan je la. Lagipun tengah rase hepi-hepi kat umah ni ha... Takde nak pening-pening tekanan perasaan sorang-sorang dengan kucing ke apa kat umah sewa kan. Kalo agak-agak nak meroyan pun takyah susah-susah kene topap enset banyak-banyak semata-mata nak call umah cakap ngan my bro gara-gara dia blom setel bil broadband untuk online via skype...

Haha. Tu la ramai komplen aku dengan abang aku sendiri mengalahkan couple-couple yang ada. Itu abang kandung tu. Haha. Kemain laa kan, tak puas hati ke, bengang ke, hepi ke, apa ke mesti call. Kalo tak call, SMS. Kalo tak SMS, tu laa... Skype. Lepas tu anak-anak dia ramai-ramai pun join sama skype tu macam la aku duduk jauh nun di obersi.

Dah aku balik ni, sibuk-sibuk la kan cari keje. Kalo keje-keje sekejap-sekejap ni aku tak confident sangat boleh stay sebab degree aku pun tak complete lagi dan aku agak tidak pandai nak menipu alasan bila aku betul-betul habis. So, dorang pun macam tak confident nak hired aku forever. Maknanya bertempoh la. Aku nak blah bleh, stay pun bleh. Tak datang keje pun takde effect. Macam budak-budak praktikal je la status aku.

Nak keje tetap sebenarnye. Tapi tak berani nak jamin pulak bila aku kene pegi update-update tu. Tatau la apsal aku takde la berani sangat macam Mark. Dia dah dapat keje memang tetap kot. Forensic engineer tu. Tah mende yang forensic sangat aku pun tatau. Tapi dia citer ngan aku, masa interview dia tengok orang yang interview dia tu banyak betul sijil pasal karpet. Apa kaitan ntah. T___T"

Kenapa aku letak tajuk macam kat atas tu?

Sebab... Aku balik je sini, aku cakap nak cari keje je kan, mesti ada orang-orang cakap-cakap rileks laa dulu... Baru abes je kan... So, lepak-lepak dulu tenang-tenangkan fikiran. Ishhh... Cakap senang laaa kan... Abes tu sape nak support belanja-belanja aku sehari-hari ni... Memang laa aku duduk dengan abang aku dengan family dia kat umah... Tapi takkan kalo tetibe aku nak kuar dengan membe-membe nak mintak duit dari dia plak buat belanja.

Alangkan dengan arwah ayah dulu pun kuar nak mintak RM20 pun kemain punya buat gaya ala-ala P.Ramlee malu-malu kucing nak amik duit dari Cik Salmah dalam citer Seniman Bujang Lapok tu... Inikan plak nak mintak dengan abang sendiri. Haishh... Segan kotttt...!!!

Lagipun aku ni plak kalo kuar dengan membe-membe kat sini sesame pompuan jugak. Pejadahnye nak suruh dier jadik gentlemen segala. Haha. Alangkan kuar dengan membe-membe time-time blaja pun membe nak blanje kemain lagi segan nak mati. Masa ada boifren dulu pun lagi laa jarang kot aku nak mintak dier blanje... Abes kuat pun kuar duit sendiri-sendiri.

Bukan apa, kalo dier banyak blanje kang, kalo clash nanti kot-kot aku kene bayar balik ape yang dier bayarkan. Aku ni kan berkire sikit. Haha. Takde ikatan apape ni aku selalu cuak-cuak jugak tahap keikhlasan dier camne. Ye lah kan... Depan kite kot manis senyum manjang tarak hal bab-bab duit melayang... Sekali dah balik umah komplen kat blog akibat blanje awek, sampai hujung bulan makan megi je ape citer?

Haha. So, kena laa kan tajuk kat sini aku nak state, aku dengan budak-budak kelas aku yang kemain laa nak enjoy lepak-lepak dulu sampai berbulan-bulan lepas abes study ni saaaaangat berbeza. Lain laa kan kalo ada mak ayah berkemampuan tanggung hidup korang sampai baru terasa nak berdikari... Tapi aku percaya ramai pun macam aku... Takkan tergamak nak susahkan orang lain ye tak. Tambahan pulak hutang PTPTN mengejar.... Huuu... Tak bayar takleh gi obersi... Kang camne nak hanimun jejauh kan...

Bahahaha...

Ok. Abes bebelan untuk kali ni. Jom solat isyak lepas tu pegi pasar malam. Sapa nak ikut???

1 comment:

mykhalis said...

biasala..orang payah nak ambil mereka yg tak tau status berapa leh kekal kerja nie..yrla..nnt dah puas mengajo sampai pandai ddengan kerja kene berenti nak kena sambung..dah rugi masa n tnaga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...