Wednesday, January 5, 2011

Orang Tamak.

Dalam dunia ni ada DUA jenis orang tamak.

Satu -  Orang tamak selalu rugi. Ini biasa dengar. Lebih-lebih lagi ditujukan kepada orang yang suka join multilevel marketing (MLM) yang tak ketahuan hala tuju hidup sebab sebenarnya confuse apa benda syarikat tu jual. Macam unstoppable tu sampai harini mati-mati aku ingat dorang jual gambar muka orang yang bleh market sambil pegang duit atau possing tepi kereta mewah. T_T

Dua - Orang tamak selalu untung. Ini jarang-jarang kita dengar pasal selalunye jenis macam ni applicable dekat manusia yang super-duper kuat makan seperti kawan-kawan aku. Memang afdhal untuk dibawak pegi majlis makan buffet. Ye la kau bayar mahal-mahal sekali amik sejemput. Kalo boleh tapau takpe la jugak. Jadi bagus bawak dorang ni nanti kau bleh amik macam-macam makanan, ko makan sikit-sikit dan lain-lain tu dorang akan setel sampai pinggan licin.

Admit je la kau kuat makan As. Berdolak-dalih pulak cerita pasal classmates yang kuat makan.

3 comments:

ARC™ said...

hahah org tamak selalu untung...tu bukan tamak la aku rase...tu xmau membazir

epalejau said...

hahahahah, aku kedua kot. ruuuuuuuuuuuugi oo kalau makan sejemput! makan sampai pitam. bangun pitam pun sambung makan lagi.

CGG said...

hahha..
comelnye:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...