Tuesday, October 13, 2009

Bilanya Aku Tak Bz ni?

Pandailah blog nih. Penat aku taip panjang2 citer betapa bznye aku tadi... Sekali dah publish, kuar tajuk je... Ni aku nak marah dengan Celcom Broadband nih. Kata coverage luas. Tapi nak diskriminasi2 plak antara prepaid dengan post-paid. Tau la aku malas nak amik post-paid tu.

Okeh. Ekceli tadi aku dah taip2 pasal ke-bz-an aku pade hari Isnin. Memang tahap hilang sabar jugak la bz-nye. Dengan PC plak tibe2 hang. Pastu nak kejar2 publish report sebelum pukul 11. Tapi selalu jugak la terbabas. Maklum la banyak. Bagi sikit2 suh aku wat dah aa...

Aku tengah membayangkan sape la bakal take-over report2 yang aku buat tetiap minggu hari Isnin yang banyak2 ni lepas aku abeh praktikal Raye Haji nanti. Mesti dia pun boleh hilang sabar tengok macam2 bentuk graf dengan data kene analyze. Oh, ye. Dah 11 minggu aku praktikal. Sekejap gila. Tapi sampai sekarang aku tatau sape jadik supervisor aku dari Unisel tu. Orang tua tu tak ngaku plak jadik supervisor aku kat sini. Nak buat camno... Ni aa nasib student terbuang yang tak brape pandai macam aku...

********************************

Tadi aku amik emergency leave. Konon2 emergency la sebab abang aku masuk LWEH semalam. Dia sakit perut. Bukan biasa2 punya sakit perut. Meremang bulu roma aku dengar dier mengerang sakit semalam. Huhuh... Seb baik la kazen aku tolong antar pegi klinik. Dari klinik tu terus pegi LWEH. Dia kene lepak sana sebab doc belum pastikan lagi ape masalah dier. Aku plak kene bebel sikit dengan "orang itu" sebab takde lesen keta. Kan dah emergency camni kene mintak tolong orang. Ye lah... Abeh praktikal nanti aku pulun aa lesen keta pulak...

Pagi ni aku pegi jugak opis. Sebab report2 tu la. Pening aku. Nak taknak kene wat jugak la. Pastu sebelum Siva suh aku pegi wat keje amik apape data lebih2, aku ciao dulu. Haha! Tapi kira baik la aku bagitau dorang sebelum blah. So, half-day je la keje aku arini. Bz kan aku? Entah bila la nak kurang bz nih. Tak sabar nak tunggu hari Jumaat. Biasanya Jumaat aku akan lepak dengan senang hati. Sebab keje dah tak brape nak ada.

Abang aku maybe discharge petang kang kot. Sape2 nak melawat leh aa mai umah. Jangan lupa bawak buah tangan skali. Wahaha... Lupa nak citer. Dier kene batu karang sebenarnye. Kuar 4 ketul besar2 bijik selasih dalam air sirap selasih tu. Dengan beberapa ketul kecik2 cam pasir. Huhu... Patut la azab sangat sakitnye semalam.

Neway, aku dah lega dia ok. Dan ni kali ke-3 aku try publish. Kalo kuar tajuk saja jugak... Aku takkan tulis dah. Esok2 plak sambung.
Post a Comment