Wednesday, October 7, 2009

Tiba2 Teringat

Tiba2 kan aku rindu sangat masa2 arwah bapak aku datang jemput aku balik skolah dulu2.
  • Masa skolah rendah, selalu dia tunggu kat kuarters JKR tu... Sambil2 borak2 dengan kawan2 dia. Maklum la dia pencen awal. Biasa dia amik aku dengan basikal. Kayuh la balik sampai umah.

  • Masa pegi mengaji Quran kat surau umah Kak Midah dia amik dengan antar naik beskal jugak.

  • Masa skolah menengah, time skolah petang, dia selalu tunggu kat jejantas dalam keta. Sekarang ni jejantas kat depan Klinik Zainal kat Taman Sri Nibong pun dah tak wujud dah sebab ganti dengan fly-over.
Sebenarnye aku dah malas nak balik umah senirik sorang2. Sekarang rasa tak best pulak. Macam takde sape peduli je aku balik umah ke tak...Serius. Aku rasa aku masih lagi suka macam dulu2. Kalau tak arwah bapak aku yang jemput aku dari mana2, abang aku yang akan jemput.

Skang? Pandai2 ko sendiri lah. Nanti bila dah amik lesen kereta dan mungkin akan mempunyai kereta sendiri... Lagi la takde sape nak kisah ko balik umah ke tak. Sebab takde sape nak jemput ataupun amik tahu.

Ni lah side yang tak best bila kite dah besar, hidup sendiri dan takde parents dah nak amik tahu. Aku tahu ramai je budak2 yang sebaya aku atau lagi muda dari aku impikan life macam ni. Tapi percaya la. Sekejap je yang bestnya. Selebihnya kita akan rase macam tak pernah wujud pun dalam kehidupan sapa2. Kadang2 rasa kosong.

Aku rindu sangat time2 kene jemput balik umah. Huhuhu...

3 comments:

epalejau said...

hi as..
sedih2 lg eyh?
nk kna cubit ni!

as..
ko x sorg as.
bapak ko perhati ko dari sana.
k..

Legasi Piston Pecah said...

biase la...bila da besar mmg kene cm 2....kene wt semuanyer sendiri...pengalaman hidup pon byk ckit dpt kita pelajari...lagipon x semua benda akan kekal selama-lamanya...akan hilang dan berganti..itulah kitaran hidup kita kt dunia ini...

aslina said...

::hadra::
takde aa sedih...rindu ah wey...sebab semalam time balik keje nampak sepasang parents (maybe) tunggu anak dorang (maybe) luar kereta dekat2 koridor.


::piston pecah::
erm...itulah...by the way, kalo sesekali imbas kenangan tak salah, kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...