Friday, October 16, 2009

Heee...Nak Marah....Tapi Tak Sampai Hati!!

Seperti yang korang sedia maklum...Beberapa hari lepas abang aku masuk wad pasal kene batu karang tu kan? Pastu hari Rabu baru discharge dan sampai harini aku tatau dier balik dengan sape haritu.

Ye lah, hari Selasa pas prosedur sedut batu karang tu dengan lalok2nye dier cakap ngan aku suh amik dia petang Rabu tu kalo2 dier dah boleh discharge balik umah. Pulak tu suh aku jemput ngan Jonny. Apa jadah dia baru je ok dari operate, kot2 ada luka tak ok lagi dah nak suruh aku pikap dengan Jonny.

Dah tu siap dier yang nak bawak moto, aku pegang beg kat blakang. Adoiii...Cuba kalo apape jadi kan susah? Dah la aku belum grad lagi ni. Huhu...Tak kuase aku nak bebel haritu sebab dier masih lalok2. Cakap ngan aku pun cam cakap dalam mimpi je masa tu.

Tup2 balik keje hari Rabu tengok2 dier baek punye baring kat kusyen di umah. Nak jugak aku tanya sapa pikap dier dari LWEH tu. Tapi dier tengah best2 tidoq tak sampai hati plak nak kejut. So, aku pun abaikan saje la segala persoalan dalam kepala aku nih. Lagipun aku pun tengah pening2 dengan laptop aku. Dah format pun masih nak menderhaka kat aku. Jual kang aa...

Okeh. Tu setel satu bab. Dalam pada tu ramai jugak la staff2 sini yang caring nak tau ape khabo abang aku. Aku pun citer la bende yang logik pade pemikiran orang. Padahal aku pun tatau sangat ape khabar dier. Alih2 semalam, Khamis aku balik keje tengok dier takde kat umah. Dah la pagi tu kazen aku baru call tanya khabar dier ngan cadang2 nak melawat dier nanti. Aku assume dier pegi keje kot. Jenguk2 apape yang patut. Maklum la dier orang2 penting2 jugak.

Nak tanye kakak ipar aku jauh sekali la sebab selalunye apape aku tanye pun jawapan dier mesti entah. Ape punye style tah takmo sharing2 info dengan aku. So, buat2 tak tahu sudah. Sampai la ke pagi tadi. Tiba2 masuk 1 SMS.


Esok angah balik tlg amik angah kat stesen bas sg nibong.

Aku pun reply. Apahal pulak nak kene amik kat stesen bas tu? Kalo ye pun dari hospital, naik bas sampai kat area2 dekat2 umah, nanti aku pikap la amik kan? Tau dia balas ape?


Angah p tmpt gempa bumi ari 2.

HAHHH?!!!!

Masuk lagi satu SMS.


Antaq barang2 bantuan.

Ye sedara2 sekalian... Begitulah gigihnye seorang rakyat Malaysia yang baru kuar wad dan belum tentu keadaan dalam-dalaman dier sihat sejahtera dah pegi Indonesia sana untuk menghulurkan bantuan untuk mangse gempa bumi. Tu pun orang2 Indonesia sana ada hati lagi nak Ganyang Malaysia la, nak buat entah apape dengan Malaysia nih. Dasar tak reti nak bersyukur langsung (bukan semua la).

Dan aku time tu memang terpinga2 dah tatau nak balas ape. Memang aku tau dier ade citer nak pegi sana ikut PSSTLDM. Siap dah pegi renew pasport. Tapi tiba2 dier masuk spital aritu aku ingatkan dier tak jadi la ikut. Keadaan tak brape nak mengizinkan, ye tak?

Tapi nak wat camno. Tu la satu2nye abang aku. Korang ade ke abang camtu?
Post a Comment