Saturday, August 11, 2012

Cerita Seorang Civil Engineer

Selamat hari Sabtu semua :)

Baru lepas skype ngan Incik Jep. Jadi rase hepi. Walaupun mula2 adinda dia ni kantoi kan sebab baru bangun tido pade pukul 8.15 pagi waktu Malaysia. Hihihi... Biasa la Sabtu kan... Lepas subuh tido la balik...

Dia dapat email pasal amende tah ala2 AF gitu kalo kat sini... Tapi untuk UK la kan... Cam uji bakat tu on September... Haritu cerita pasal Voice of UK next year... Adeihh... Makin glemer dan busy la tunang saye ni nanti... Dah la sekarang pon busy ngalahkan YB. LOL. Tapi busy2 pon ade gak la mase nak selit2 antar mesej kat LINE tu. Takpon whatsapp... Nanti la tunggu aku beli iPhone 4s baru, baru leh skype/facetime kat mana2 je.

Rindu gile kat dier ni tau...

Pastu dier bagi link pasal ICE (Institutions of Civil Engineers - ni macam community for civil engineers) yang pasal bridge festival haritu... Dier kan one of volunteer kat sana... Belum campo ngan gamba dia upload kat fesbuk lagi... Meriah... Tapi kat fesbuk tu gamba kapal je banyak, agak tak berapa nak match ngan bridge festival... Mungkin kapal2 saiz camtu2 je kot leh lalu bawah bridge? Wallahualam. Kapal selam pon ada.

So dalam link tu ada banyak gamba... Dalam banyak2 gamba, aku paling suke gamba budak 2 orang ni... Comel sangat dorang... Dengan pakai safety jacket besar gedabak, main2 dengan bridge tu lagi... Ololohhh comelnye <3 p="p">


Comel kan dorang?? Nak tengok gamba banyak2 lagi boleh ke sini --> ICE Bridge Festival

Boleh tak nak berangan ade anak2 comel camni... Comel je lah... Putihnye takde la camtu, sebab 2-2 pon bukan la putih sangat... Tapi genetik comel tu confirm memang dah ade lah :P

And thennn... On September jugak dia start career as an engineer kat sana. Woww... Congrats :)
Tapi... Tipis la harapan saye nak dier keje sini... Pastu anything about marriage nanti kat sini aku kene setel sorang2 ke? Oh nooooo...

Tah. Kalo kawen pon, simple2 je kot. Takde sanding2 la ape... Mungkin... Memang se simple yang boleh la... Sebab, antara aku ngan dia, 2-2 sekepala bab2 duit ni... Untuk diri sendiri boleh buat apa pun  sebagai rewards untuk diri sendiri... Tapi untuk orang luar... Takyah la kau nak grandis2 sangat ikut adat dan budaya... Ikut style Islam kan simple je? Rukun nikah pon 5 je... Nak gembar-gembur pasal pasangan ni dah kawen, buat majlis kenduri kecil2 jamu seisi masjid pon boleh... Tak jadi masalah kan?

Cuma aku boleh agak la orang akan cakap2 blakang lagi mungkin kitorang kawen segera sebab kene tangkap khalwat ke apa... Alaa... Mulut orang... Tau sangat dah... Especially yang kata aku haritu cakap macam takde agama... So, kalo kau ade agama sangat, apsal agama kau terikat dengan adat? Tell me now.

Hidup aku tunggang langgang kan? Heh.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...