Sunday, August 15, 2010

Dia Jonny. Dia Taff.

Jonny adalah sebuah motosikal. Dah 2 tahun kitorang bersama. Taukah korang bahawa dia adalah sebuah moto yang sekali-sekala boleh menyamar jadi sebuah kereta??

Ini Jonny. Buah hati sayang.

Kadang-kadang orang boleh takjub cemana dia boleh angkut barang-barang yang kadang-kadang aku pun tak sedar terover-over beli masa shopping kat Tesco. Contohnya macam gambar kat bawah.



Kucing tak termasuk dalam senarai barang-barang. Semua tu adalah stok untuk puasa nih. Konon-konon terus insaf nak diet sebab nafsu makan over-over plak semenjak start puasa ni. Asik makan nasik jee... Tengok tu siap beli oat dengan coklat... Sebab dulu suka gila makan oat bancuh ngan air coklat. Sedapppp...

Lain-lain plak tu saje sibuk-sibuk bahan-bahan nak buat mee tomyam untuk berbuka harini. Hasilnya, kuah tomyam tu saja untuk nak berbuka sorang, tapi termasak macam 3-4 orang nak makan. Takpe. Bleh sambung sahur dengan berbuka esok-esok nanti.



Amacam? Terliur tak dengan tomyam aku buat nih. Masa post mende ni, perut dah bunyi-bunyi dah tak sabar-sabar nak berbuka sebab bau tomyam tu sangat la best sampai rasanya 2-3 umah pun bleh bau... Wuuu...

Apsal tiba-tiba dalam bulan puasa ni blog aku dah jadi blog makanan plak??

3 comments:

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. patut la siap jemput2 makan tomyam kat fb.. ni ghupanya.. nmpak cam sedap gak la..

ingatkan jonny tu skuter..

Cik Agogo said...

::asada ryutaro::
bile mase jonny skuter... tak reti nak bawak skuter... gayat lain macam...

hehehe... bau dah best... confirm la sedap... kekeke...

ASaDa RyutaRo said...

tak la.. hari tu masa ko citer jonny tak sampai2 lepas d pos tu la.. aku ingatkan skuter..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...