Sunday, August 15, 2010

Dia Jonny. Dia Taff.

Jonny adalah sebuah motosikal. Dah 2 tahun kitorang bersama. Taukah korang bahawa dia adalah sebuah moto yang sekali-sekala boleh menyamar jadi sebuah kereta??

Ini Jonny. Buah hati sayang.

Kadang-kadang orang boleh takjub cemana dia boleh angkut barang-barang yang kadang-kadang aku pun tak sedar terover-over beli masa shopping kat Tesco. Contohnya macam gambar kat bawah.



Kucing tak termasuk dalam senarai barang-barang. Semua tu adalah stok untuk puasa nih. Konon-konon terus insaf nak diet sebab nafsu makan over-over plak semenjak start puasa ni. Asik makan nasik jee... Tengok tu siap beli oat dengan coklat... Sebab dulu suka gila makan oat bancuh ngan air coklat. Sedapppp...

Lain-lain plak tu saje sibuk-sibuk bahan-bahan nak buat mee tomyam untuk berbuka harini. Hasilnya, kuah tomyam tu saja untuk nak berbuka sorang, tapi termasak macam 3-4 orang nak makan. Takpe. Bleh sambung sahur dengan berbuka esok-esok nanti.



Amacam? Terliur tak dengan tomyam aku buat nih. Masa post mende ni, perut dah bunyi-bunyi dah tak sabar-sabar nak berbuka sebab bau tomyam tu sangat la best sampai rasanya 2-3 umah pun bleh bau... Wuuu...

Apsal tiba-tiba dalam bulan puasa ni blog aku dah jadi blog makanan plak??
Post a Comment