Tuesday, August 10, 2010

Aku La Yang Memalukan Tu.

Rasanya fenomena video clip kat Youtube pasal emak Khairuddin tu dah sampai pun kepenghujung. Anak makcik comel tu pun dah reply video mak dia kat Youtube tu... Rupanya video tu adalah salah satu teknik mengiklan. Memang super cool la makcik tu dengan anak dia... Aku tau pun dari Joegrimjow. Nice one!!


Dah tu pegi la gigih terjah site si Khairuddin nih. Sebab dia da suruh mak dia stop wat video dan pegi je website dia (-.-"). Sekali rupanya ada contest... Hadiah dia memang da bomb lahh... Rambang mata sekejap tengok duit... Heh.


Tengok?? Besar-besar dia highlight untuk blogger. Hah, apa lagi? Jom la join ramai-ramai!!!

Cerita untuk contest.

Hehe. Actually aku takde sangat kenangan yang memalukan dengan arwah mama ni sebab selalunya dia yang malu dengan aku. Tapi dia tak kisah dan masih bangga depan kawan-kawan sebab punya anak macam aku.

Paling aku tak boleh lupa sekali adalah masa aku umur 5-6 tahun camtu la. Rasanya bleh dimaafkan kot sebab aku blom mumaiyiz lagi masa tu +_+" (Baek punye cover kan???) Err... Masa tu kenduri kawen sape ntah. Aku pun dah lupa...

Masa tu aku rasa aku dah habis jujur la. Tak pandai nak menipu lagi... Kat kenduri tu, makan memang sedap lah... Semua superb lah. Maklum la kan orang tu agak kaya la jugak kan... Sekali time ketibaan pengantin... Rilek-rilek je aku boleh sound kuat pulak tu dengan tanpa rasa bersalah walau sekelumit pun...

"Mama... Kenapa perantin tu tak cantik??"

Oh, aku sikit pelat dan perantin tu adalah pengantin actually. Aku rasa mama dah blushing gila dah masa tu dan bercita-cita nak tampar je aku sebab mulut jujur sangat. Tapi last-last aku kene cubit je pun. Merah-merah jugak la pipi gebu aku ni... Kesian mama... Aku plak malukan dier... Huhu... Anyway, aku marah jugak ngan dia masa tu sebab cubit aku depan sorang budak kecik hensem... Kan da malu aku kat budak hensem tersebut... =P

Ok apa, aku jujur... Masa kecik-kecik dulu aku punya taste boleh tahan jugak sebab arwah suka langgan majalah Wanita, jadik aku tumpang la baca sekali... Tapi lebih pada tengok gambar saje lah... By then aku bleh la bezakan cantik dengan buruk pada mata aku. Kanak-kanak kan jujur... =)

Aku sengih-sengih sendiri je bila teringat cerita ni. Arwah selalu cerita balik kat aku dengan tujuan gurau-gurau. Kadang-kadang dia cerita jugak kat kawan-kawan dia... Malu agak malu jugak la sebab ada kawan-kawan dia yang selambe suke hati je refer aku dengan ayat,

"Ooo... Ni la budak yang komplen pengantin tak cantik tu kan?? Haa... Dah besaq pun noo..."

Malu gak la sikit-sikit. Haha...

------------------------------------------------------------------

Sorry la kalo citer tu tak kelakar... Sebab sepanjang hayat dia dengan aku, aku rasa jarang sangat aku rasa malu dengan dia. Aku mengada-ngada dengan dia lebih-lebih tu ada lah... Sampai tahap kena bahan dalam kuliah maghrib dekat surau masa form 5 sebab makan suap-suap dengan arwah, macam jarang jumpa... Padahal tiap-tiap bulan pun parents datang melawat aku kat hostel. Btw, aku yang ngade-ngade suruh suap pun.


Eleh, tukang tazkirah tu jeles la tuh.

-------------------------------------------------------------------

Hah! Korang yang ada banyak citer kelakar tu apa lagi? Join la contest ni cepat... Nak tunggu telur di hujung tanduk ke baru nak join?? xP


1 comment:

Anonymous said...

biasalah..hidup ini..yang sedey ada..yang kelakar pon ada..

yang cantik ada, yang tak cantik pun ada...semuanya ditentukan oleh tuhan...

mungkin si pengantin lelaki tu ikut sabda Rasulullah s.a.w maksudnya: ..

"Perempuan dikahwini atas empat perkara; kerana hartanya, keturunannya, kecantikannya dan
agamanya. Pilihlah perempuan yang ber agama, nescaya kamu akan diberkati Allah.”

Riwayat Bukhari, Muslim


nyway..slamat berpuasa~!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...