Tuesday, September 22, 2009

Hari Lebaran = Hari MeLEBARkan Badan.

Raya ke-2

Semalam aku terasa gile tepu kebosanan. Nak keluar...Abang aku pesan suh tengok2 kot2 sape2 nak datang umah. Maklum la...Masa raya pertama haritu ramai sangat komplen takde sape2 kat umah ni ha. Last2 hasilnye raya ke-2 tu kene berwaspada sikit la kot2 sedara2 datang. Huhu. Dah la semalam tv buat hal. Boleh plak la tengah eksaited nak layan citer Los dan Faun tu...Tibe2 tengok kat info tu macam bangang je. Entah ape citer plak tak abeh lagi, dah catat citer tu tengah on-air. Bengong2 betul info semenjak-dua menjak ni. Orang lain pun raya jugak. Tapi takde la nak sasul2 bagai sume...Hasilnye aku tertido depan tv. Kul 3 pagi baru bangun tutup tv dan pindah tido dalam bilik. Sorry ye Darweena... Tak sempat nak inform tak pegi umah ang. Mengantuk gila sebab bantai suku periuk nasik goreng. Huhu...Banyak gila aku makan. Tu belum campur dengan ketupat dan beberapa ketul lemang yang abang aku tinggal untuk aku tu... Ayam goreng lagi...Kuih2 raya lagi...Waaahhhh~~~


Raya ke-3

Ape aku buat harini? Melepak ke umah Hajar. Best woo pi umah dier. Hajat hati nak terus gi umah Iryani. Tapi dia dah start keje plak arini. Lama wohh tak jumpe ngan mak Hajar nih. Paling takley blah mak dier komen kalo la Hajar ni ade abang, confirm aku tak single dah skang. Alamak...Alamak...Haha...Nasib baik jugak kan? Bertahun mak dier tak nampak aku...Melambung2 puji kata aku makin segak. Adeii... Padahal aku rasa aku sama je cam dulu. Tinggi tak pulak bertambah. Cuma hari lebaran ini je aku terasa aku semakin melebar dari segi paksi-X badan aku nih. Akibat makan tahap terlampau semalam. Tapi harini pun boleh tahan jugak makan. Kuih raya kat umah Hajar tu siap tapau bawak balik lagi. Nasib baik la tak bawak balik nasik ayam yang mak dier buat. Kalo tak...Rekod tu makan tanpa henti. Tu tak masuk sesi mencekik masa tunggu membe aku datang umah tadi. Dan jugak lepas dorang balik.

Astagfirullah banyaknye aku makan~~!!!

Tu la hobi aku time2 tak brape sibuk dan masa cuti. Mujur la masa kat Kuala Selangor tu duit ala2 kene catu. Jadi makan pun kene beringat sikit. Skang kat Penang. Sendiri mau paham la keadaan orang yang hobinya makan ketika bosan seperti aku.

Buat Incik Azmi... Saye mungkin takkan kurus kot.
Tapi saya tetap comel (orang la kata...Bukan saya kata).

yehee

Betul lah weh...Hari Lebaran adalah hari meLEBARkan badan.

1 comment:

~~~+....mS arWeEn....+~~ said...

hohoho...
ponat eden nunggu kat tepon, rupo2 nyo, da mombuta hah dak ni...
eheheh...
xpe2...
errr...
masa raya aritu, ampa mai umah kami, kami tertidoq...
mak kami lak x kejutkan kami...
ampeh...
eheheh...
masa jmpa kat pasar malam, beria2 la suh mai umah, last2, ai yg tdo...
huhu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...