Sunday, June 7, 2009

Akibat Menonton Rancangan 3R Tadi

3R musim baru memang best. Paling best bila tajuk pertama musim baru ni berkaitan dengan privasi. Mula2 sekadar antara adik-beradik dan jugak pakwe ngan makwe...Alaa...Pasal check email la...SMS laa...Tangkap gambar sekali la... Pastu bila skop luas sikit...Baru aku tau rupanya ada jugak orang kene buang kerja sebab main Fesbuk. Kira dahsyat jugak la kan penangan komunikasi zaman sekarang ni kan? Makin canggih, makin kurang privacy kiter. Uishh...Ngeri la jugak bile pikir.

Paling tak boleh blah skali statement Rafidah...

"Bayangkan jika anda nak kahwin nanti, bakal mak mentua anda buat carian kat internet... Apa akan keluar nanti?"

Sepantas kilat aku Google nama aku. Hasil dier boleh tahan jugak la. Nasib baik bukan aku sorang je ada nama camtu. Dan yang pasti semua nampak macam baik2 je. Tak tahu la kalau bakal mak mentua aku tu boleh sampai kat blog nih...

Macam horror jugak la kalo dapat bakal mak mentua yang kaki internet ni kan?

11 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

huh..tak bleh bayangkan..nasib baik tak letak nama sebenar kat blog hahaaaa...tapi cuba google nama mak mertua..kot2 lagi dasyat yg keluar kan hahahaaa

aslina said...

::cinta cukulet::
tu la pasal...tapi masalahnye...bile kite tak letak nama penuh...ada plak kawan2 suka letak nama penuh kite...haha...camne tu?

nak plak yang bahagian tag tuh...

♥.misz luna.™ said...

huhu..
klu gugel nme huda..
mmg kua byk..
mule2 kwn yg ltk..

lm2 sndri pn buh gak..
sib baik sume baik2 je..
huhu..


klu la ade mak mertua mcm tu..
bek duk jauh dr msia..
klu x..


mampos!

aslina said...

::♥.misz luna.™ ::
haha...tu la pasal...takut jugak...hehe...kene behave la pasni...takley mem-babi-kan sesape dengan sesuka-hati...saham mau kena jaga beb!!

Nurul said...

tgok gak tadi.. seramnye.. hope xde yg memandai wat fitnah n menyamar guna nama buat benda tak elok..

aslina said...

::nurul::
ape yang ko seram tu nurul? hehe...itu la kan...macam yang wat blog hina nabi dulu tu kan? takut juga...

RiEz said...

ok statement rafidah memang mengerunkan....aaaaaahhh akut nyerr...

i.am.belle said...

mmg HORROR pun kalau ada yg letak gambar posing mautz tak hingat kannn.

aslina said...

::kak rieha::
tu lah...boleh tak tido malam nak pikir oww...bayangkan makcik2 yang dulu bergosip tepi tangga umah, skang bergosip guna ym...majukan?

::belle::
haha...seb baik la gambar posing tak hengat aku tu cuma gambar aku sorang2 je dan masih dalam kategori sopan-santun...hehe...

Anonymous said...

kalau mak mentua pangkat pensyarah ke doktor ke profesor ke,bende2 ni memang tak mustahil beb!

aslina said...

::anon::
haha...tu la pasal...scary dowhh...haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...