Saturday, June 25, 2011

Knape Eh Ada Orang Rasa Tak Berapa Aman Tengok Orang Single?

Gyahahahaha... Tajuk berdasarkan status Cik Puan Paez kat pesbuk. Huhu.

Beliau membangkitkan isu "salah ke menjadi perempuan single? salah ke?"

Rasenye osmet aku busy kot sebab beliau takde kasik komen pun pade isu tersebut. Oleh sebab aku tengah bosan-bosan tahap dewa ni... Maka aku pun saje ah nyibuk-nyibuk juge kat status beliau tu. Tapi dier single jenis lain... Single je, but not available. Osmet aku tu pon macam sama gak kot. Hehe. Tatau ah bile status single not available dorang tu jadik tinggal not available je terus. Aku pon tak sabo tunggu. Kekekeke...

Lain la aku... Relationship kat pesbuk tu hanye la saje-saje tau tak. Haha. Syim Harrera tu adalah cik osmet aku dulu. Nama beliau adalah Syima. Bukanlah Hasyim atau apa-ape ade bunyi syim-syim nama lelaki tak kira hujung pangkal. Maka jangan la nak berharap sangat situasi makan nasik minyak aku dalam kadar terdekat nih. Haha!!

Sebenarnye tak sangke ade yang tertipu rupenye.

Erm, berbalik pade tajuk... Dulu-dulu kan beberapa bulan yang lepas kan aku ade wat operasi delete friends secara besar-besaran kat fesbuk tu. Dari 998 makhluk aku dah add sampai tinggal 368 je makhluk yang tinggal. Banyaaakkk aku delete. Yang tak kenal, yang aku kenal pun aku delete jugak. Tak kira apa. Sebab ada yang aku delete tu, dah kawen, da tunang, even in relationship pun ada. Dan aku cuma kenal si lelaki je. Pasangan dia langsung aku tak kenal.

Even kawan baik pun terpakse je aku delete untuk elakkan situasi entah apape ulang-ulang terjadi pade aku.

Aku admit aku memang selesa kenal lelaki ramai-ramai dan baek ngan dorang as friend. Malangnye kan... Bile seko-seko dah start in relationship atau commitment, pasangan dorang plak rase insecure dengan kehadiran aku dalam kelompok geng-geng dorang. Malas aku nak print-screen segala bentuk "kata-kata bijak" dari pasangan dorang yang tak kenal siapa aku. Padahal aku bukan la hot mana pun. Nak kata cun... Cun lagi peti sejuk kat pantry opis aku tu.

Tak paham aku kenapa ada yang tak aman tengok pompuan-pompuan sempoi macam aku ni single dan geng-geng ngan lelaki je. Tapi skang since aku dah keje, takde dah la geng-geng dengan lelaki je. Hepi betul aku dengan environment keje yang tak sexist macam skang ni. Lelaki ngan pompuan kat sini balance je. Dan aku mule pandai ade geng-geng pompuan. Wahahah. Tahniah untuk diri sendiri. :D

Still, aku tak paham kenapa ye orang tak suka tengok pompuan single eh?

Bende-bende ni applies kat aku dalam dunia fesbuk je. In real life, tak ramai sangat peduli aku siapa. Even kalo dorang yang bagi ayat-ayat indah kat aku tu kenal aku in real life, mesti dorang agak takde hal la kot aku geng-geng ngan lelaki-lelaki tu. Coz aku tau, aku bukan ah dalam kategori taste kawan-kawan aku. Muahahahaha... Hoiii... Kawan-kawan aku dulu tu semua jenis high taste tau... Aku pun tak sampai standard dorang. Dengan tinggi pun tak cukup... Kejadahnye kan...

Lagi satu pesen tak aman tengok orang single ni adalah orang-orang tua yang sedar dan tau umo aku berapa. Muahahaha... Kalo buleh semua nak match-make kan. Wakakakakakaka... Ape la silap salahnye kalo aku single... Bukan effect penghidupan sesape pun... Aku tau ah ramai kengkawan aku skang ni dah masuk fasa upload gamba kawen banyak-banyak kat fesbuk serta gamba pegi honeymoon. Tak pun gambar anak-anak sampai beralbum-album... Tapi tak bermakna aku pun kene ikut jejak langkah dorang kan? Kan? Kan?

Parah betul la ramai pulak manusia tak aman tenteram tengok orang single-single ni. Bukan aku yang nak pun single-single nih... Tapi nak buat camno kan... Jodoh tu bukan macam beli topap kat Sinda Minimarket. Mintak je terus dapat, pastu bayar dan blah.

Dulu-dulu time blaja masa diploma dulu penah ah rancang ah konon-konon kan kawen time umo 24-25 ke ape kan... Tapi nampak gayenye macam da lepas je tahap plan-plan tu. Konon-konon kapel pun semua tinggal separuh jalan je. Hmm... Takpe ah. Rileks aaa dulu kan... Baru 26... Apa ada hal sangat... Kekeke... Umo je 26... Tapi rupa semua macam 18. Itu yang penting. :D

7 comments:

cinta cukulet said...

jom la kita tubuhkan kelab single tapi bahagia..haha :p

Aslina said...

::cinta cukulet::
aii on je... kikiki... :D

nak jadi presiden. muahahaha... belum apape dah tunjuk skill gila kuasa...

Zulfikar Hazri said...

ala baru 26, aku dah 27 pun single lagi. rilek je ( faham ko akan ckp.. ala ko laki lain)

errmm.. aku suke kawan ngan perempuan single.. aku takpaham lah nape org tak suke.. heran betul..kan ina kan kan?

Aslina said...

::Zulfikar Hazri::
mana ada aku cakap laki lain.. wakakakaka.. ada membe aku tu aku tengok kemain runsing lagi single. mana ngan dia sorang anak mak. mak dia bising. tiap kali angkut awek introduce, mak dia tak berkenan. nasib baik ah aku tak camtu. hahaha.. senasib ah orang tak hepi tengok orang single.

Fuza Beyonce said...

kita kan perempuan2 yang nak fokus kat career ehihik.

eh i try follow blog u tapi takde pun column untuk follower?

Fuza Beyonce said...

kita kan perempuan2 yang nak fokus kat career ehihik.

eh i try follow blog u tapi takde pun column untuk follower?

Aslina said...

::Fuza Beyonce::
phuh.. beyonce nak follow.. haha.. ada je button follow kat situ. dia nyorok kot.. hehe..

yupp.. i ekceli bukan nak fokus career sangat. but more to terpaksa coz dah hutang 81k dengan ptptn. need to pay back lah. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...