Monday, March 7, 2011

Salah Dengar

Camne la bleh salah dengar? Aku rasa masa interview haritu aku cakap clear dah walaupun aku extend, tapi aku still ada loan untuk menampung hidup.

Hmm... Takleh tamak. Mula-mula rasa bernasib baik sebab terpilih bantuan walaupun menolak. Tapi sebab aku tak pegi Jumaat haritu, pegi harini, nak tuntut la konon-konon. Takde la mengharap sangat pun, tapi ok la kan kalo dapat. Mungkin dah rezeki.

Sekali ustaz tu terdetik nak tanye "Dapat loan tak semester ni?"

Aku pun terkejut. "Eh, dapat la. Haritu clear da cakap. Sebab tu saya tolak."

"Hmm... Tapi nama awak ada dalam senarai ni, takpe nanti saya tanye prof,"

Aku tak cakap ape pun. Kecewa pun tidak. Mengharap pun tidak. Mula-mula da nak balik dah. Dah separuh jalan baru teringat... Alang-alang dah sampai sini baik setelkan terus. Pegi la kewangan. Btol la tunggakan aku sikit je. Ngam-ngam yuran subjek semester ni. Bayar lah. Full. Lega.

Cari balik ustaz tu. Skali dia keluar plak. Ingat nak pegi jumpa dia cakap, memang betul-betul nak tolak bantuan tu. Haish. Terpaksa tunggu call plak. Adoyaiii...

Apepun, serabut pasal ni dah setel. Bukan serabut apa. Tak selesa je. Ntah.

Ok la. Nak sambung keje. Walaupun tengah blur habis pasal keje ni. Nak jumpe supervisor, bleh plak la dier ilang pegi kursus la pe. Tak jumpe sibuk komplen kat koordinator kata student tanak jumpe. Susah la lecturer-lecturer yang bukan bergelar prof ni. Kalo prof tu, cakap je nak jumpe, gerenti ada punya. Dia punya allocation time untuk jumpe, memang sepanjang hari tu dia kat campus. Takkan mengecewakan.

Huhu.

2 comments:

Eyra Rizal: Your MUA said...

BASIC TO ADVANCE MAKEUP CLASS BY: EYRA RIZAL

VENUE 1: SHAH ALAM
DATE: 26TH MARCH 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 2: JB
DATE: 17TH APRIL 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 3:
SABAH
DATE: 24TH APRIL 2011
FEES: RM400/PERSON



SYLLABUS:

**INTRODUCTION TO PRODUCTS & TOOLS
**ANALYZING SKIN TYPES/COLORS & SHAPES
**FOUNDATION TYPES & COLORS WHICH SUITS THE SKIN
**SHADING & CONTOURING
**EYEBROW SHAPING
**2 BASIC EYESHADOW TECHNIQUES
**MORE TIPS & TRICKS WILL BE REVEALED DURING THE CLASS

HOW TO REGISTER??
SMS : [FULL NAME] space [IC NUMBER] space [VENUE] space [DATE] to 016-2128740

and kindly bank in your deposit payment RM200 to maybank account:
1580 8830 5272 (NORSHAHIRA SHAHRIZAL)

***** LAST REGISTRATION FOR SHAH ALAM : 25TH MARCH 2011
*****LAST REGISTRATION FOR JB : 13TH APRIL 2011
*****LAST REGISTRATTION FOR SABAH : 15TH APRIL 2011

MUA/MAKEUP INSTRUCTOR: EYRA RIZAL
ASSITANT: RIRIEY . N ( junior MUA)

intan.maisarah said...

prof selalu cancle kelas.
bebudak lain sorak gembira

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...