Wednesday, September 8, 2010

Ahh!!! Tak Tahan!!! Tak Tahan!!!

Konon tamau balik kampung aa kan pasal busy gila dengan cuti yang tak berapa nak cuti.

Sekali masa presentation semalam kumpulan first present punya slide ending letak lagu raya. Sekali dia tarik lagu Mamat. Dah la gila nostalgic lagu tu dengan aku masa zaman-zaman amik SPM dulu-dulu.

Sekali confuse. Nak balik... Taknak... Nak balik... Taknak...

Poji dengan Afif dah iye-iye tanya aku lepas kelas tu aku balik Penang ke tak... Boley la join dengan osmet dorang yang rakyat Penang jugak. Errmm... Takpe la. Aku segan sikit nak join balik ngan orang yang aku tak berapa kenal. Ye lah. Sedangkan classmate aku yang satu kelas tu pun balik Penang tak ajak. Padahal last year punya raya elok je datang umah aku dengan "boifreng" dier. Umah kami pun tak jauh mana.

Oh, lupa. Dia kawan dengan aku sebab "ada sebab".

Balik umah, aku call sepupu aku kat Shah Alam. Sekali dalam kata tak balik tu masa aku lepak-lepak umah dia aritu... Rupanya dia cakap kat aku, dia balik.

Arghhh!!!! Terus la aku pun decide nak balik.

Balik dengan apa?

JONNY!!! Itu je mampu aku pikir. Tiket bas kalau ada pun mungkin dari Klang ke Penang. Yang dari Penang ke Klang?? Ntah-ntah blom tentu ada. Bukan bleh caya tu. Cuti aku dah la super dahsyat. Kelas Prof hari Khamis tu, consider burn. Sumpah aku tak kuat nak tahan tak balik raya. Even actually aku takde sape-sape selain abang aku nak beraya.

Yep. Doakan keselamatan aku. Insya Allah aku akan over berhati-hati di jalan raya nanti.

Alfaizal - Thanks atas nasihat dan segala peringatan awak. Saye tau awak risau, tapi jangan risau sangat, insyaAllah saya ok. =)

Hoh? Skendel baru? Ayookkk... Tatauuu... xP
Post a Comment