Friday, September 28, 2012

Cuaca Tak Menentu

Sejak balik dari bercuti kat Sabah aritu, dalam 2-3 hari ni asik berhujan pegi keje, pastu lak rasenye opis tu baru service air-cond, sudahnye harini aku tumbang jua kat umah...

Keta nanti next month awal bulan baru kuar... Tapi ade keta pun harap la aku nak pegi keje naik keta... Jem sana sini, pastu driver tah apape sana sini sampai aku letak status fb sebelum ni, suh dorg jangan bawak masalah umah tangga ngan pejabat ke atas jalan raya... Nasib la sape kne hon ngan aku aritu... Beli keta mahal2 tapi tak reti bagi signal. Takkan keta mahal signal rosak pastu biar 2-3 hari kan???

Tak larat gile ni... Tapi bosan lak... Harini aku mc pasal sakit kepala tahap dewa. Tadi bawak moto pon terhuyung-hayang... Last2 pusing balik umah je... Ni pun tak abes pening lagi...

Eh, belek2 blog aku, kebanyakkan bende aku post pasal Incik Jep antar ke apa kan kebanyakkan dalam english kan? Haha... Sebenarnye kitorang ni kalo cakap melayu, dia mesti nak cakap jawa ngan aku... Mana la aku nak paham... Tak pun cakap melayu, confirm bahasa klasik yang keluar... Sebab kami berdua suka dialog2 cerita P.Ramlee... Eheheh...

Tapi ada la jugak cakap melayu nye... Cuma kdg2 lebih senang ckp english je kot... Ape pun msg memang kebanyakkan english... Takpe la at least aku leh improve english aku kan? Takde ah jadi oh my english nnt...

Attach kat bawah tu, gamba feveret dalam laut di Pulau Sapi, Sabah :)

Gamba ngan Kak Syima ni... Dan mengundang jeles yang amat sangat dari Incik Jep sebab haritu dia bercuti tak dapat tangkap gamba bawah air... Aku siap ade gambar dalam laut... Padahal iPhone sama spesis je... Dier takde waterproof casing sape suruh kan?? Aku ni pun tumpang casing compact camera... Janji ade gambar dengan anak2 ikan... Eh?

Dah la, nak sambung rehat. Nanti nak pegi klinik lak... Hurmmm...
Post a Comment