Sunday, September 18, 2011

Nametag Skolah.

Start harini, kalo rajin pasni aku nak reveal koleksi-koleksi bende yang aku simpan atau penah ade. Sebab nak story pon hidup aku makin hari makin bosan plak skang. Nak citer pasal tempat keje... Malas la plak. Pe barang cerita aku buat OT hari-hari nak kumpul duit nak kawen ye tak?

Nak citer pasal makan... Lunch aku bukan menarik pon... Balik-balik nasik ngan ikan atau nasik ngan ayam. Sayur aku malas nak makan. Kedai makan tu takde buat kangkung goreng belacan. Semua sayur aku reject buta-buta je. Lebih-lebih lagi taugeh. Memang dasar diskriminasi.

Nak citer pasal zaman aku kecik-kecik kang nauzubillah nakal aku nih, dari elok-elok orang sangke aku pompuan melayu terakhir sebab tiap-tiap hari Jumaat aku pakai baju kurung pegi opis kang orang pikir aku samseng dalam Penang plak... Nama je pakai baju kurung, tapi rempit pegi opis tetap macam selalu-selalu. Eh.

So, untuk first-first nih aku reveal nametag zaman skolah yang aku simpan lagi sampai skang... Epic kan kumpul nametag. Senang kengkawan lama nak add kat fesbuk. Dah gadoh aku letak muke aku dorang tak ingat la... Tak kenal nama sangat lahh...


Paling atas tu masa skolah rendah. Second masa lower secondary. Skolah seme pompuan. Batch aku je suci murni nametag kaler putih. Bajet suci ah kan... Next, zaman-zaman budak baik aku mase kat MRSM Perlis. Jangan main-main aku setiausaha PRS tu.

Disebabkan aku yang pegang jawatan setiausaha, maka PRS bukan lagi Pembimbing Rakan Sebaya, tapi dah bertukar jadik Pelingkup Rakan Sebaya... Sebabnye aku la antara kaki tido yang tegar. Sampai budak bilik aku, siap panggil budak bilik sebelah kumpul ramai-ramai tepi katil siap bacakan Yaasin sebab nak suruh aku bangun tido. Nasib baik la takde yang perangai over jahanam sebut "Marabbuka" tepi telinga slow-slow... Kalo ada, bukan setakat meloncat terjun katil je, tah-tah terus aku buat solat sunat taubat sekali... Last tu...

Eh, satu nametag je bukan time skolah.

Paling bawah tu. Zaman kena lanyak macam buruh kasar atau zaman kadet busuk dekat ATMA. Tu je lah kenangan yang ada. Aku skuadron bravo dulu. Sapa kenal Kechek Flower Horn... Ahaha... Aku lah tu... Hari-hari kene starlight kat dahi tak pon kene tunjal ngan cota sebab tido dalam baris... Memang benjol la dahi. Aku serba-boleh apa... Tengah-tengah panas terik, berdiri tegak pon aku boleh tido tanpe tumbang.

Kira serba-boleh la jugak kan?
Post a Comment