Saturday, August 20, 2011

Cuba Bayangkan......

Aku yakin kebanyakkan dah tengok kan clip Max 24:7 Kpop wannabe tuh... Takmau dah nak share sini... Nanti aku yang muntah... Waktu skang muntah ok lagi... Kang dibuatnye pagi-pagi time puasa kang muntah teruk akibat stress macam hari aku tertengok clip tu camne? Kan lebur tak pasal je puasa aku... Rugi tuuu... Mujur haritu aku stress je... Tak sempat muntah lagi... Mujur gak haritu aku terlajak tido tak bangun sahur... Muntah angin mana batal puasa ye dak...

Nak komplen lebih-lebih pon, bende dah wujud kan... So, aku cuma tertanya-tanya kadang-kadang... Camne laa perasaan budak-budak dalam group tu... Dah la ramai kemain sampai 12 orang... Kalo training wat pemain bola sepak pelapis negara pon orait jugak... Tapi dorang pilih bidang nyanyian... Takleh nak cakap ape la...

Good part is, mesti semua orang kenal dorang punyalahhh...!! Kenal sebab? Loya tengok masing-masing adalah poser kpop. Dengan gayanya... Dengan stylenya... Pastu pose mesra ramai-ramai ala-ala err... Serious shit aku pon macam, erk... Lelaki ke nih??? Btw, ramai-ramai sangat pon tak best jugak... Tambah plak style-style camtu kadang-kadang da jadik macam trend budak-budak baru nak membesarkan... So, aku nampak semua samaaaa jeee rupa... Seriously I wonder why...

Dia punya trend style macam tu kemain hangat sampai aku tak boleh beza anak-anak buah aku dengan kawan-kawan dia... Sebab aku nampak masing-masing dah macam kembar dah, semua nak buat style sama ala-ala Korean gitteww macam dalam gambar... Mujur jugak laa aku jenis perasan orang bila tengok baju... Huhu...

Berbalik kepade budak-budak kpop wannabe nih... Kau nak ke berdepan ngan family sepupu-sepapat time-time raya tu cakap camni...

"Eh, korang tau tak? Aku laa salah sorang dalam Max 24:7 tu..."

Korang rase nak gelak guling-guling ke atau menangis dengar pengakuan macam tu??? Tapi kalo kene gelak pon, mesti dalam hati dier ade cakap...

"Pedulik la nak gelak pon... Aku #retis, kau hado???"

Mungkin dorang bangga ngan pencapaian dorang dan style dorang buat mase skang... Ikut trend la katakan... Pedulik la muka jawa tulen pon, janji style Korean-Korean... Nampak cumels dan jambu *muntah lelaju*

Apeponnn...

Aku tertanya-tanya bila dorang sampai umo-umo macam aku ke nanti... Atau lebey tua sikit ke... Let say dah kawen ada anak-anak... Dorang akan move on ke atau still dengan style cenggitu? Atau... Dah tua bercucu-cicit nanti tergamak ke dorang nak ngaku tu dorang zaman muda-mudi dengan style camtu dan clip yang super-duper takleh blah camtu...

Seriously aku terbayangkan dorang cakap camni kat cucu-cucu...

"Atok dulu join group kpop wannabe..."

*Cucu-cucu pandang muka atok dengan wajah takde perasaan dan blank*




Ke dorang bleh berbangge dengan diri sendiri lagi ke camne?

Sebab kebanyakkan legend-legend contoh macam legend rock kapak tu... Bila dah lama menyepi dari industri hiburan... Sesekali kumpul balik ahli pastu wat come back kira nampak gempak dan mantap ah jugak kan... Contoh laa... Macam kumpulan Search ke... Masing-masing dah tua pon kan... Tapi still rock to da max la bila perform balik macam dedolu... Memang aku impress gile ah... Tabik baek punye...

Tapi kalo macam MAX 24:7 nih...

Korang boley imagine tak lagi 20 tahun akan datang kalo dorang kengkonon nak buat come back?

*Banyak masa lagi nak muntah sebelum masuk waktu imsak*

2 comments:

Zulfikar Hazri said...

ko bygkan umur dorang 50tahun.. diaorg kumpul balik, tangkap gambor sambil tangan pose mcm tadah tahi tu.. yang bertiga tuu...

hahahhaa

Aslina said...

::Zulfikar Hazri::

Sebab tengah gigih nak bayangkan laa aku buat entry ni... tengah nak bayangkan laa ni... tapi tak tercapai dek akal...so tolong la bayangkan sesame... ahahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...