Monday, December 14, 2015

Kenangan & kekangan

Last post aku pun bulan September haritu... Ape eh yg aku cerita? Entah la... Tak perlu kot nak recall balik dlm post baru ni... Mungkin kot kiranya blog ni update 3 bulan sekali. Skarang pun dah Disember... Cepat je masa berlalu skarang ni...

Sebenarnya takde apa yang aku nak cerita sangat. Bukan sebab semuanya okey, tapi sebab terlalu banyak cerita, jadi aku tak tahu nak mula kat mana. Serious sekarang hidup aku kelam-kabut & agak serabut...

Serabut sampai banyak benda yang aku tengah fikir & plan tu boleh ke tidak akan aku jayakan nanti... Memang dah jadi tabiat aku akan plan semua awal2... Tapi selalunya apa yang aku plan memang akan menjadi... Cumanya, akan ada banyak pengorbanan dan side effect disebalik plan aku. Bukan semuanya akan berjalan dengan lancar.

Aku dah biasa dengan semua tu... Cuma kadang2 (selalunya lah senang cerita) kekangan tu datang dari segi kewangan. Ye lah, bukan rezeki aku punya duit lebih kan... Tapi tetap aku usaha nak cukupkan apa yang kurang. Mungkinlah.

Hmm...

Apa ye update baru? Rasa macam tak percaya je tinggal lagi 9 bulan untuk aku lepak di bumi Malaysia yang tercinta ni...

Well, yeah. Tak ramai yang tau aku akan berambus dari sini untuk selamanya (tengok la kalau rajin, balik la). Aku saje nak coretkan kat sini sebab sebelum ni, blog ni je la penghibur hati duka nestapa akibat selalu kena marah dgn Prof Syed Kadir. 

Rasa macam lama gila kan aku tak mention nama tu dalam blog ni. Ada la dekat 5 tahun gitu. Macam tak caya je pejam celik dah dekat 5 tahun kenangan terindah dalam hidup aku di Unisel tu dah berlalu... 

Tak rindu pun kat kawan2. Ye lah, budak nakal macam aku mana ada whatsocalled "bff" kat sana. I'm just a normal engineering girl yang comot & tah apape. Peminat pun takde. Yang minat moto aku ramai la dulu. Aku rindu life dulu je. Lepak rumah budak kelas, main kad sampai subuh, tak ngaku diri sendiri pompuan, dan lain2... Masa tu memang takde sorang pun budak kelas aku berkenan nak introduce kat mak dorang sebagai bakal menantu. Hahaha...

Tapi skang lagi la aku tak percaya yang aku dah jadi bini orang. Long distance pun, long distance la... Orang lain long distance kurang2 pun sebulan sekali boleh jumpa mesra2... Aku? Harap facetime je lah... Pastu manjang syahdu layan lagu jetlag... Its okay, 9 bulan lagi je tak lama :)

Again! Aku macam tak percaya... What? 9 bulan lagi... For real and finally I will be waking up next to my beloved husband. Tapi selain bangun pagi sebelah husband, kena jalankan tugas sebagai student balik. Thank you so much to Northumbria University because they're still holding my application due to some circumstances during my documentation preparation... They've been notified by the way.

Tak sabar pulak rasenye nak jadi student balik, di tempat orang, dengan husband sendiri, ishh... Kene sabar banyak2 Aslina... Tak lari gunung dikejar. Kekadang rasa nak skip semua, dan terus je ke chapter disisi suami. Haha gedik sial... 

Aku tak tahu siapa yang akan baca ni, tapi tak mustahil korang yang baca akan muntah warna pelangi kalau aku teruskan elaborate perancangan aku untuk yang lepas bulan September taon depan... 

Camtu lah aku. Kejap excited, kejap takut, kejap nervous. Tiap2 hari, first thing in the morning, kalo husband tak call, confirm aku akan bangun dengan muka confuse tanya diri sendiri... What the hell am I thinking and is this the right choice that I've been made? Tak tahuuuu... 

Entahla nok, just go with the flow je lah. 
Eh ngantuk plak tetiba. Kite tido dulu k, papapai....
Post a Comment