Thursday, October 16, 2014

Berhabuk...

Fiuh, fiuh *tiup habuk la konon2*

Nampak gaya macam update sebulan sekali je blog ni... Bila dah jarang update, kurang la sikit stalker kot? Terima kasih pada yang sudi jengah2... Blog korang puuunnn aku tak jengah2... Especially blog si Puan Hadra tuuu... 

Sibuk la adohaiii... Makin nak cuti, makin bertambah sibuk2 melanda diri. Entah apa yang aku sibuk2 sangat pun aku tak pasti. Kekadang blur jugak kat opis tu. Yang pasti banyak keje. Cuma kekadang tatau dari mana nak mula... 

Pastu skang ni aku tengah pening2 jugak dengan RHB bank tu. Aku tak pasti la officer tu baru dapat kes aku ke apa, tapi tak abes2 dia rajin faks ke opis aku suruh aku call balik. Katanya call aku tak dapat. Bila aku call balik, layan tak layan pulak... Eee... Geram gila pulak rasa... 

Well, biar la kat dia, aku dah bagi pun plan reschedule... Lagipun memang la pinjaman tu semua atas nama aku... Tapi bukan untuk kegunaan aku pun. Aku ni jenis sengkek2, dok senyap2 je... Untuk orang lain... Dah takkan aku nak pegi acu pisau kat leher orang tu suruh bayar jugak2 kan...

Lantak la dia nak blacklist nama aku ke apa... Lagipun abes bayar keta lagi 2 tahun ni (yeahoo!!) abes jugak la segala beban loan. Next year lepas bonus ASB kuar, terminate loan ASB. PTPTN? Entah. Tapi tetiap tahun aku bayar la jugak RM4k. RM2k dip, RM2k degree, kekadang jadi RM3k degree, RM1k dip. Bayar lump-sum setahun2 senang... Nampak la jugak nilai tu berganjak. Bayar bulan2 macam tak nampak apa yg berubah pun...

Abes bayar keta nanti, aku nak guna amount yang sama untuk bayar PTPTN. Harga keta aku dengan PTPTN yg aku dapat, lebih-kurang je RM80k in total... Dah keta boleh setel 5 tahun, takkan PTPTN tak boleh, kan??? Walaupun gaji aku tak la setanding elaun menteri atau gaji pegawai besar kerajaan...

Loan dengan bank, setakat tu je. Last keta je. Rumah? Next year insyaAllah dapat la aku merasa duduk rumah sendiri setahun-dua sebelum migrate lepas officially register & buat majlis sambutan sikit2 pasal perkahwinan kitorang ni kat Malaysia ni...

Thanks bebanyak kepada Alia blogger yang dah migrate ke US ikut husband dia tu sebab bagi kata2 semangat dan peransang untuk aku tetap dengan keputusan aku untuk bertabah dalam setahun-dua ni sampai segala urusan Jeff selesai... Memang makan tahun jugak la nak selesai pun. Haha... Orang kata umur makin naik... Ade aku kisah, sebab yg nak harung semuanya aku, bukan dorang... Cakap senang, lah...

Entah la... Rasa2 macam life aku skang ni tahan telinga, muka dengan hati dari dengar kata2 orang... Biar la apa orang nak kata... Orang kita memang majoriti suka judgemental... Masing2 berbakat jadi hakim secara tak rasmi... 

Yang penting, lagi 21 hari nak cuti panjang... Yeayy!!! Panjang cuti aku kali ni... Termasuk weekend, ada la dalam 18 hari... Sebab hal2 personal... Yang pasal charity pun ade jugak kena korban sehari... So November nanti memang aku enjoy gila kerja 7 hari je dalam sebulan... Sama macam time kena chicken pox tahun lepas :)))

Eee... Tak sabarnye nak cuti... 
Post a Comment