Sunday, October 20, 2013

3 Cerita

Malas nak up 3 entry asing2. Letak je la satu terus sekali. Lagipun macam la ade orang nak baca sangat blog syiok sendiri ni. Haha.

Cerita 1

Dulu orang cakap "hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, baiklah di negeri sendiri" sebab apape pun dahulukan tanah asal usul takde la nanti orang tuduh lupa daratan bila berjaya di tempat orang.

Sekarang dah terbalik pula, "hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, baiklah di negeri orang" sebabnya? Menteri kata, tak suka negara ni, boleh keluar. Nak buat macam mana, ketentuan. Hehe.


Cerita 2

Ada orang cakap, sementara bujang ni baiklah hadir kenduri kawan2 or sedara-mara yang bertunang (kalo dijemput) atau kenduri kahwin dorang buat meriahkan majlis. Takut nanti kemudian2 bila giliran kita pula orang tak sudi datang.

Maka dikesempatan ini saya ingin memohon maaf kepada kawan2 yang susah payah jemput rsvp kenduri kat fesbuk, tapi saya tak hadir... Tahniah buat kalian, harap bahagia hingga ke akhir hayat :)

Sebab? Hurmm... Masalah cuaca ni. Jarak semua bukan penghalang... Tapi bila cuaca hujan je, hujung minggu lagi, memang saya sibuk. Kalo dah kaki tido tu, letak bom kat sebelah pun tak sedar dah. Baca yaasin atau laung azan tepi telinga je untuk nak pastikan saya ni hidup lagi ke atau dah arwah. Huhu.

Tapi takpe. Datang tak datang majlis saya nanti, saya tak kecik hati pun. Mungkin sebab, belum tentu saya nak buat majlis dengan menjemput rakan2. Mungkin yang paaaaaaaling rapat je la dijemput. Mungkin juga takde majlis. 

Dah takde majlis, nak jemput apa ye tak?


Cerita 3

Semenjak harga minyak naik ni, malas gila nak isi minyak. Sampai indicator tunjuk 0km utk minyak pun boleh buat tak tahu je drive. Paling jauh pegi dengan 0km minyak, lepas paras bar merah tu adalah +/-25km. 

Dari jalan dalam bandar Kuala Kangsar, exit ke highway, sampai ke R&R Behrang. Siap sempat take over lori lagi tengah highway tu. Memang la dalam tank tu masih ade petrol... Tapi berapa jauh la sangat boleh pegi. Cuma boleh lepas sampai lebih 25km, terkejut la jugak rasanya.

Baru tau, kereta sendiri ni kadang2 tak payah isi petrol sangat pun. Dengan gas dalam tank pun boleh pegi jauh jugak. Tapi tak berani la buat keje gila tanak stop kat Behrang tu. Hehe.

Oh ye, ford fiesta s adalah bukan kereta hybrid. 


Cukup la 3 cerita. Esok kalo ada cerita lain, saya sambung. Sekarang ni nak sambung tido. Hujan. Mengantuk ni walaupun tadi dah tido dekat 12 jam...

Tengok la kalo rajin, saye up entry berkisar tentang rumah, prosedur yg patut semorang tahu...
Post a Comment