Friday, March 30, 2012

Bawaku Pergi


Kecoh jap orang share kat fesbuk pasal kenyataan malique yang lagu bawaku pergi ciptaan dier tu kene banned tak pasal... ngan lagu tu takde kena-mengena pon dgn budak lari dari umah.

Mula2 dulu aku dengar lagu ni pon first impression aku adelah... lagu ni galakkan budak2 lari dari umah ke? Sebab yg nyanyi tu suara dia sangat la bunyi muda belia cam najwa latip.

Tambah lak tetibe lagu ni feat dlm citer hape tah ke atau saja2 org buat nk relate lagu tu ngan sikap rebel sorang remaja, aku pun tak sure... clip tu da add on satu benda negatif yg tak sepatutnya... tapi setakat tu je lah. Pastu lama2 dengar, aku pun layan je... nak plak bila stress dgn mcm2 masalah...

Tapi bila sampai ke statement sorg pakcik yg komplen anak dia lari dari umah sebab lagu tu... so...?? Terus aku terpikir... bebal betul anak dia ni, dengar lagu tak sampai 5 minit terus hilang waras lari dari rumah ikut boifren...

Pakcik, terima la hakikat yang anak awak tu sebenarnya kurang bijak dan sosial sangat time skolah nak berboifren bagai... dah lari dari umah, ikut boifren, nak salahkan lagu plak... abes tu kalo anak pakcik kenal2 boifren dia dari fesbuk, tanak plak salahkan lagu si najwa latip tu...??

2 comments:

epalejau said...

eh eh.. aku pun kebetulan baru je lepas baca statement malique pasal lirik lagu dia yang dah kena band.

bangang gakla pasal pacik tu. didikan dia tak cukup, takde kena mengena betul nak salahkan lagu.

Aslina said...

tatau la pakcik mane... tapi cam klaka je nak salahkan lagu...

dari salahkan satu lagu ni, baik dia salahkan semua je lagu yg ade unsur2 ajar budak2 skolah berkapel... hahaha...

aku rasa kalo jamal abdillah ngan ramlah ram nyanyi lagu ni, tah2 berjangkit lak org tua lari dari umah... so, nak salahkan lagu jugak. haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...