Monday, February 18, 2013

Kritikal

Hurmmm...

Jenuh ni nak pikir :-\

Kalo aku nak kawen ngan dier, aku kene/perlu tukar citizenship macam dia. Tapi aku penangites maaa... Lain sikit cerita dia... Boleh ade 2 warganegara okeh? Macam orang orang yang duduk sempadan kedah/kelantan dengan thailand... Tapi, masih.... Aku perlu fikirkan dengan lebih deep dan muktamad.


Sikit la kasik korang tengok mende kitorang sempat whatsapp tadi... Haha... Bukan mengular keje, okeh... Tapi aku saje2 msg dia pasal aku stress sangat asik reject keje orang... Bahaha... Bapak kejam bunyi asik reject tu... Ni sambung dari discussion hari hari sebelum tu la...

Pasal kawen...

Aku pun tak pasti nak decide kawen bila. Hujung tahun ni or awal tahun depan dia kena transfer pegi Korea Selatan. Tu dengar dengar macam setahun jugak la... Aku chill je... Masalahnye orang sekitar aku ni la tak pandai nak chill... Kang sesuka hati je letak label aku ni andartu... Tak laku ah... Pebende semua... Ntah la... Yang pasti, selain dia, letak la sape pun confirm aku wat tak layan punye... Sebab aku sayang dia je. Orang cakap jodoh tak kemana, kan...

Aku yakin, sebab jodoh jugak ah... Sebenarnya aku ngan dia ni bleh rileks je tak penah nak gaduh, jeles tahap teruk, support each other sampai nak dekat 15 tahun... Bercinta tu kengkonon baru lagi ah... Tak sampai setahun kot rasanya... Alaa, bende count kat sebelah ni menipu je... Sebab tarikh tu aku saje letak pasal tarikh tu aku propose dier jadik boifren aku.

Tak hagak kan? Aku yang propose dia. Bahahaha... Ade aku kisah? Aku dulu couple dengan ex aku yang dorang sendiri propose aku pon selambe ayam dorang pasang 5-6 orang blakang aku... Siap alih alih slambe ayam jugak dorang dump aku. Suruh awek baru maki lak tu. Ape salah aku tah... Pastu mase kapel ngan ex aku pon dalam diam diam aku bandingkan ex aku dengan dia. Dulu aku takut nak cakap aku suka dia sebab dia ni cam ramai peminat... Takut ah jugak kne reject...

Tapi bila da aku asik dapat ex yang tak penuhi kriteria langsung dari segi rupa, survival skill, education, so aku rasa ade baeknye aku tanye dier je sendiri... Haha... Memang style berani mati ah... Pastu tak kne reject plak... Siap hepi hepi lagi... Siap balik Malaysia jugak mamat tu sebab nak jumpa abang aku...

Touching gila. Ex aku dulu, gedik je lebih. 

So skang boleh tak kalo sape sape sebok la tanye bile aku nak kawen, aku nak sponsor secara terus. Sponsor segala la. Dari tiket flight, sampai ke kenduri kawen. Takde sponsor kalo, aku cadang buat doa selamat kat masjid je. Sebab nampak kan, masa depan aku, sebelum aku keluar dari sini adelah memerlukan ongkos yang banyak... Tak sampai hati lak nak harapkan semua suami yang setel. Sadis kot. Bahahaha... Amboi! Kemain. Blom apape lagi kan dah suami suami bagai....

Kira dah boleh la kot kalo aku nak lancarkan kempen sponsor aslina & jeffri punye wedding. Terbuka kat sesape je yang baik hati dan budi pekerti nak sponsor majlis mengikut kehendak korang... Opkos la ramai yang nak buat grand grand bukan? So untuk kepuasan sendiri, sila la sponsor... Takde la nanti blakang blakang aku dengar komplen itu ini kurang... Haa... Kan senang gitu...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...